61-årige Stella Østergaard er oprindeligt fra Jylland, men har boet hele sit voksenliv i København. Hun havde et godt job i Furesø Kommune og under den første corona-nedlukning besluttede hun at arbejde ”hjemmefra” i Aarhus. Nedlukningen og tiden i Aarhus gjorde, at hun blev mere og mere sikker på, at det var Aarhus, der trak. I november 2021 sagde Stella Østergaard med vemod sit arbejde op og flyttede endeligt til Aarhus. Uden job.

- Jeg fandt mine gamle ansøgninger frem, støvede dem lidt af, tog et par webinarer og så søgte jeg ellers alt hvad der var, både offentligt og privat. Jeg kom til et par samtaler i det offentlige, men katastrofetankerne meldte sig: Skal jeg nu arbejde i hjemmeplejen og gå 10.000 ned i løn.

Karrieretelefonen hjalp med kompetenceafklaringen

Heldigvis fik Stella Østergaard fat i Karrieretelefonen, som fik hende til at se en smule mere klart.

- De var rigtig gode til at stille afklarende spørgsmål som: ”Hvad laver du i løbet af en dag, når du er på arbejde?” – og så var de gode til at hjælpe mig med at få øje på mine egne kompetencer og ikke mindst hjælpe mig med at se, hvordan de kunne bruges i et nyt job, siger Stella Østergaard og forklarer, at hun også fik hjælp til helt almindelige formuleringer, der kan være gode at have på nethinden, når man søger job.

- En sætning hvor man helt enkelt beskriver, hvilke kompetencer man har og skriver: ”Og det betyder for jer…”, det er da guld værd, fortæller hun med et smil.

Og faktisk gik der kun tre måneder, så fik hun en stilling som specialist i Sociale forhold og beskæftigelse, rådgivning og visitation i Aarhus Kommune. Nu glæder hun sig til igen at få gode kolleger, sparring og ikke mindst at kunne cykle på arbejde.