26-årige Lykke slår til daglig sine folder som elev hos virksomheden WebCollective i Ikast, der hjælper monobrands i tøj- og livsstilsbranchen med at få succes online.

 

DM i Skills er det store årlige Danmarksmesterskab for unge fra erhvervsuddannelserne og foregår i år i Kultur- og Bevægelsespark Høng ved Kalundborg.

 

Omkring 300 unge er med som deltagere, hvor de kæmper inden for de forskellige fag om at blive landets bedste. I alt dyster syv mediegrafikere mod hinanden ved DM i Skills 2022, og Lykke glæder sig.

 

- Det bliver spændende. Jeg glæder mig til oplevelsen. Det er jo et stort event, hvor publikum får mulighed for at kigge mig over skulderen. Så det gælder om at kunne lukke alt ude og koncentrere sig om opgaverne, vi skal løse, lyder det fra Lykke, da hun en formiddag tager imod på sin læreplads.

 

Lykke Leth ved computeren

 

Skole har indstillet

Der arbejder ca. 20 kreative medarbejdere i det digitale webbureau, der blandt andet designer, udvikler og drifter hjemmesider, vedligeholder sociale medieplatforme som Instagram og Facebook og udarbejder kataloger og andet for kunder som Mads Nørgaard Copenhagen, Blanche, Noa Noa og Sunflower.

 

Lykke, der har sin faste plads bag en stor Apple iMac computer, startede på uddannelsen til mediegrafiker i august 2017 og har haft barselsorlov to gange undervejs. I øjeblikket er hun gravid med sit tredje barn, som bliver en lillesøster til drengene Oluf og Ejvind på knap fire og godt to år.

 

Hun bor i Holstebro sammen med sin mand Magnus, 27 år, der er selvstændig anlægsgartner.

 

Skoleforløbene tager hun på Herningsholm Erhvervsskole, og det var Lykkes lærer, der spurgte, om skolen måtte indstille hende til Skills.

 

Der var fem elever fra Herningsholm, som var nomineret, og Lykke endte med at blive udtaget sammen med seks andre mediegrafikere fra Aarhus Tech, Hansenberg i Fredericia, Techcollege i Aalborg, Syddansk Erhvervsskole Odense-Vejle, Roskilde Tekniske Skole og Next Uddannelse København.

 

Viser talenter

DM i Skills giver de unge chancen for at vise deres talenter. Konkurrencen er desuden med til at skærpe deres faglige niveau og vise omverdenen – heriblandt grundskoleelever – erhvervsuddannelsernes mangeartede og spændende muligheder.

 

Deltagerne skal udarbejde en konkret kampagne, der indeholder både opsætning af hjemmeside, layout af trykt materiale, trykning af grafiske materialer med mere.

 

Der bliver givet point for både den kreative idé og planlægning samt de tekniske detaljer i udførelsen.

 

Lykke er spændt på, hvilke opgaver hun kommer til at løse. Det ved hun først, når konkurrencen starter.

 

- Jeg føler mig godt forberedt. Jeg har øvet ud fra tidligere stillede opgaver, som jeg har fået til inspiration. Og det bliver spændende at se, hvilke opgaver vi bliver stillet, og hvordan jeg og de andre deltagere vil løse dem, beretter hun.

 

- Jeg går efter oplevelsen mere end at vinde. Jeg vil bare have lov at nyde det og lave et megafedt produkt, som jeg godt kan lide. Der er så mange dygtige i min branche, at det ikke vil være et nederlag at tabe, siger Lykke.

 

Bliv klogere på Skills

 

Brug for hjælp i studietiden – du kan bruge HK til det meste

Artiklen er opdateret 21. april 2022

Du får gode råd og faglig hjælp – når du er i job

Vi er eksperter i dine vilkår på jobbet – for hver arbejdsplads har sin egen kontaktperson og faglige medarbejder hos HK. Hun kender de unikke vilkår, som lige præcis jeres arbejdsplads har. Og så kender hun dit fag. Derfor er du garanteret kompetent og professionel rådgivning, uanset om det handler om løn, stress, arbejdsmiljø eller spørgsmål om overenskomst. Du er altid velkommen til at kontakte dine lokale afdeling for at få råd og vejledning.