-       Jeg søgte og søgte men blev aldrig kaldt til samtale. Det var virkelig frustrerende, og jeg oplevede min alder som en hæmsko på trods af, at jeg både havde kompetencerne og erfaringen, fortæller Merete Kristensen.

Hun arbejdede i 17 år som bogholder i en privat virksomhed og efterfølgende i en årrække hos en forsikringsmægler.

I september 2019 fik Merete imidlertid konstateret brystkræft, og efter et langt sygdomsforløb blev hun i maj 2021 erklæret rask – blot for som 62-årig at stå ledig uden job.

-       Jeg har slet ikke tal på, hvor mange jobs jeg har søgt. Men der skete ikke noget. Nogle gange oplevede jeg at få afslag blot en time efter, jeg havde søgt jobbet. Det var som om, de kun så på min alder, beretter hun.

 

Jørn Bo Pedersen og Merete Kristensen.

Jørn Bo Pedersen, CFO hos Klimadan, ansatte Merete Kristensen samme dag, som hun var til samtale.

 

CV ind i JobBørs

Men så lagde Merete sit CV ind i HK JobBørs, og i november 2021 spurgte Lone Bjørnkjær, jobformidler hos HK MidtVest, om hun måtte sende Meretes CV til virksomheden Klimadan i Ikast.

Klimadan er specialister i varmepumper, herunder jordvarme og luft til vand varmepumper, og her sad Jørn Bo Pedersen, CFO (Chief Financial Officer, på dansk økonomichef) og manglede en økonomimedarbejder.

-       Efter Corona-tiden var det blevet svært at rekruttere medarbejdere. De kanaler, vi plejede at benytte, gav ikke nogen. Så jeg begyndte at tænke i alternativer. Jeg havde hørt om HK JobBørs og gav Lone et kald, og hun vendte på kun en uge tilbage med flere kandidater, beretter han.

Jørn valgte at kalde Merete til samtale, og samme dag blev hun ansat.

-       Jeg er selv 59 år, og jeg har aldrig set alder som en hindring. Det kan godt være, den modne medarbejder ikke arbejder så hurtigt som den unge. Til gengæld har den modne medarbejder noget erfaring, man kan trække på. Og vi havde netop brug for en allround’er, der havde prøvet lidt af hvert, forklarer han.

 

Startede langsomt op

Merete, der begyndte hos Klimadan 23. november 2021 dagen efter jobsamtalen, havde brug for at starte langsomt op efter sin sygdom.

Så hun startede på 20 timer, som siden blev sat op til 25 timer, og i dag arbejder hun 32 timer om ugen.

Hun gennemgår og tilretter blandt andet servicekontrakter. Dem er der 3000 af. Hun foretager almindelig bogføring, debitor og kreditor, opretter e-Boks og bankaftaler for nye medarbejdere og er behjælpelig med at lave løn for de månedslønnede og timelønnede i firmaet.

-       Jeg er rigtig glad for at være her og håber at kunne blive her, til jeg skal på folkepension. Jeg er nu fyldt 63 år men føler, at jeg stadig kan bidrage med noget på arbejdsmarkedet, og så betyder det også meget, at man har et kollegaskab. Det er meget værd, siger Merete.

 

Læg dit CV ind

Det er både offentlige og private virksomheder, der benytter HK JobBørs, HK’s rekrutteringstilbud til medlemmer og arbejdsgivere.

Når virksomhederne afgiver en jobordre, går jobformidler Lone Bjørnkjær i gang med at se, om der er egnede kandidater til de ledige stillinger blandt de HK’ere, der har lagt deres CV ind i jobbørsen.

I gennemsnit får over 1.100 HK'ere nyt job via HK JobBørs hvert år.

-       Det er ikke kun ledige, der kan benytte HK JobBørs. Overvejer du, hvad du skal i dit arbejdsliv? Du går måske med tanker om, at du gerne vil prøve kræfter med nye opgaver? Eller du vil gerne over i en anden branche? Så er HK JobBørs en god mulighed, og mange af de job, vi får ind, er ikke slået op andre steder, lyder det fra Lone Bjørnkjær.

 

Læg dit CV ind i HK JobBørs
Artiklen er opdateret 22. april 2022

Du får hjælp til at finde og søge job

Du kan få personlig sparring på din ansøgning og dit cv af vores specialister på området. Du skal bare sende dine dokumenter til os, så vil du blive kontaktet af en vejleder hurtigst muligt.
Er du på udkig efter nyt job? Så tilmeld dig HK Jobbørs – uanset om du er i job eller ledig. Her hjælper vi hver dag arbejdsgivere over hele landet med at finde de helt rigtige HK’ere til spændende stillinger. Tilmeld dig nu, så du kan komme i betragtning, når der kommer nye jobs, der matcher dine kompetencer.