Ferie

 

Har du kigget forgæves efter dit sædvanlige ferietillæg på din lønseddel her i slutningen af april? Så fortvivl ikke. De skal nok komme.

Men på grund af den nye ferielov, som trådte i kraft den 1. september 2020, er procedurerne for, hvornår dit ferietillæg bliver udbetalt ændret lidt. Altså, ikke det samlede beløb: det er det samme.

Med mindre at du har fået udbetalt dit ferietillæg løbende, efterhånden som du holder ferie (hvilket din arbejdsgiver stadig kan vælge at gøre), har du normalt fået hele ferietillægget udbetalt i slutningen  af april - lige inden ferieåret startede.

Fremover bliver ferietillægget udbetalt enten løbende, i takt med at du holder ferie, eller i to rater; den største bid i slutningen af maj (opsparet i de 9 måneder fra 1. september til 31. maj) og en mindre bid ultimo august (opsparet fra 1. juni til 31. august). Ferietillægget udbetales altså bagudrettet nu, og ofte efter at din ferie er afholdt.


LÆS MEGET MERE OM DEN NYE FERIELOV OG DINE RETTIGHEDER

Det er ferieloven, som fastslår, at medarbejdere, som får løn under ferie (modsat feriegodtgørelse), har ret til et ferietillæg svarende til 1% af lønnen. Det er det, man kalder en minimumsbestemmelse, hvilket vil sige, at du godt kan være stillet bedre via fx overenskomsten. I langt de fleste af HK Privats landsoverenskomster er feriegodtgørelsen dog fastsat til 1%.

FIND DIN OVERENSKOMST HER