Forretningsforståelse

Henrik Specht fra konsulentvirksomheden Keypoint. Foto: Lisbeth Holten

Ledelsen arbejder med værdier, strategier, processer, og udvikling. Mig? Jeg tager telefonen. Taler med kunder. Udbetaler løn. Eller andre af de ting, der er rigtigt travlt med hver dag i en virksomhed.

Hvis du har det sådan, trænger du nok til at styrke din forretningsforståelse. Altså at du ved, hvad der er vigtigt for den virksomhed, du er medarbejder i. At du har styr på, hvad virksomheden tjener sine penge på. At du kan se sammenhænge, muligheder og udfordringer for virksomheden.

Det mener virksomhedsrådgiver Henrik Specht fra konsulentvirksomheden Keypoint, som du kan møde på et halvtimes morgenseminar om (bæredygtig) forretningsforståelse den 12. maj. Læs mere og tilmeld dig

- Forretningsforståelse er noget, der bør optage os alle sammen. Det er ikke forbeholdt ledelsen. Er man ansat i en virksomhed, er man samtidig en del af et fællesskab. Ved en øget forretningsforståelse får man bedre indblik i ens eget job, men også et bedre overblik over den helhed, man indgår i, lyder det fra ham.

- Så forstår du også bedre, hvorfor ledelsen træffer de beslutninger, den gør, og det giver dig samtidig bedre muligheder for at påvirke din egen arbejdssituation, tilføjer Henrik Specht.

6 tips til bedre forretningsforståelse

Det behøver ikke være kompliceret at få en større forretningsforståelse. Tag det i det tempo, der er plads til, og den rækkefølge, du føler interesse for.  
  • Start helt simpelt med at kigge på din egen virksomheds hjemmeside. Der kan være masser af informationer der, som giver dig en større forståelse for organisation, værdier, strategier etc.
  • Udvid med eventuelt også at læse din virksomheds regnskaber og årsrapporter. 
  • Kig derefter på konkurrerende virksomheders hjemmesider, så du også får en øget forståelse for branchen og det marked, din virksomhed opererer i.
  • Læs i medierne om, hvad der sker i jeres branche, så du får et bredere overblik over den helhed, virksomheden er en del af.
  • Hold dig også bredt orienteret om bæredygtighed. Bæredygtighed er et vigtigt tema, som de fleste virksomheder tager meget seriøst.
  • Brug den viden, du får fra det hele, til at være endnu mere deltagende på møder med kollegaer og ledelse.

Kilde: Henrik Specht, virksomhedsrådgiver

Vis mere

 

Du bliver en mere attraktiv medarbejder

Alt efter hvilken branche I er i, er der forskel på, hvad god forretningsforståelse er. I en produktionsvirksomhed kan det fx være at sætte sig, hvordan I minimerer fejl og spild, mens det i en servicevirksomhed kan være viden om, hvad der fremmer salget eller højner kundetilfredsheden, lyder det fra Henrik Specht.

Det er også forretningsforståelse at gå aktivt ind i at arbejde med bæredygtighed på din arbejdsplads, meget seriøst, fordi det er sund fornuft og fordi, det er det, kunderne efterspørger.

- Bæredygtighed er et konkurrenceparameter for de fleste virksomheder, og derfor bliver en bæredygtig forretningsforståelse vigtig at have både som virksomhed, men også som medarbejder, når forretningen - eller den afdeling, man sidder i - skal udvikles, understreger Henrik Specht, der opsummerer:

- Har du forretningsforståelse, vil du automatisk få bedre muligheder for at påvirke din egen arbejdssituation

Det kvalificerer dig både til det job, du har i dag, og til andre jobs i din fremtidige karriere.


Bliv klogere på bæredygtig forretningsforståelse

Kompetencer til kaffen – virtuelt morgenseminar den 12. maj.
Læs mere og tilmeld dig 

Temaaften på cphbusiness om bæredygtig forretningsforståelse den 31. maj.
Læs mere og tilmeld dig

Webinar om bæredygtig forretningsforståelse og efteruddannelsesmuligheder med Signe Wenneberg den 18. maj.
Læs mere og tilmeld dig 

Fagmodul på cphbusiness kun for HK-medlemmer Bæredygtig forretningsforståelse den 31. maj.
Læs mere og tilmeld dig