Frederik
Poul Nyrup Rasmussen overrakte trofæet til Frederik Dahl Kahlet.

Efter tre intense konkurrencedage kulminerede dette års DM i Skills lørdag den 30. april med kåringen af danmarksmestrene på 49 erhvervsuddannelser.

Her kunne Frederik Dahl Kahlet lade sig hylde som Danmarks bedste mediegrafiker. Han er i lære hos forsvaret og går på Hansenberg.

- Det var overvældende at vinde prisen som Danmarks bedste mediegrafiker. Det kunne man se, da jeg stod på scenen, fordi jeg kunne simpelthen ikke holde tårerne tilbage længere. Jeg fik også mange beskeder, imens jeg stod på scenen, beskederne kom fra venner og familie som så med. Nu glæder jeg mig til at tage hjem til kasernen og sige: ”jeg kunne fandeme”, sagde en rørt og glad Frederik.

 

HVem var ellers med

Ud over Frederik Dahl Kahlet lagde disse mediegrafikerlærlinge flid, ihærdighed og kræfter i opgaverne:
- Sally Andrea Gravers Nielsen, NEXT Uddannelse København, Friday P/S
- Anna Thomassen, Roskilde Tekniske Skole, Miljøministeriet
- Caroline Phuoc Ngyen, Syddansk Erhvervsskole, Grafisk Afdeling ApS
- Katrine Munk Schou, HANSENBERG, Cameleon Creatives A/S
- Pernille Skovlund Knudsen, AARHUS TECH, Web2Media
- Lykke Leth, Herningsholm Erhvervsskole, WebCollective
- Pernille Holm Mortensen, TECHCOLLEGE, Desmi Pumping Technology A/S.

 

 

Deltagere

Tre grafiske teknikere (Oliver, Nickolaj og Emil) og syv mediegrafiker-lærlinge (Lykke, Frederik, Pernille, Caroline, Anna, Sally og Pernille) dystede i Danmarksmesterskaberne for de grafiske uddannelser ved DM Skills 2022, som blev holdt i Høng.

Vindere blev hyldet

Ved afslutningsceremonien deltog statsminister Mette Frederiksen med en videohilsen til deltagerne, hvor hun blandt andet understregede deres betydning for den grønne omstilling.

- Det I kan, er helt afgørende for den grønne omstilling. En grøn omstilling, som er nødvendig i Danmark og i verden. [...] Danmark har brug for, at der er mange flere unge, der gør som jer, lød det fra statsminister Mette Frederiksen.

Poul Nyrup Rasmussen, tidligere statsminister og formand for EuroSkills 2025 overrakte trofæer til vinderne. Han benyttede også muligheden for at hylde deltagerne for deres indsats.

- I dag hilser jeg på stjernerne. For det er I jo. I er ungdommens stjerner […] I er stjerner i jeres eget liv. I er rollemodeller. For alle de unge, der er i tvivl. Når de ser jer folde jer ud, så tænker de: ”Sådan vil jeg også være. Sådan vil jeg også gøre”, sagde Poul Nyrup Rasmussen.

DM i Skills, Danmarksmesterskaberne for unge på erhvervsuddannelser, holdes en gang årligt. Med flere end 300 deltagere fra 49 fag og op mod 70.000 besøgende er det Danmarks største uddannelsesevent. Næste DM i Skills holdes i Fredericia i 2023.