Er du en af dem, der har droppet Roundup i haven, køber de økologiske gulerødder og har skiftet plastikposerne ud med genbrugsnet? Du vil gerne efterlade en bedre klode til dine børnebørn, men du er i tvivl om, hvordan du kan gøre noget af betydning. Så er du ikke alene. Sådan har de fleste af os det, og den grønne omstilling er en stor opgave. Derfor sætter HK nu fokus på bæredygtighed med en lang række bæredygtighedsevents i uge 22.

HK’ere bekymrer sig om klimaet

HK’ere er meget optagede af klimaet og ønsker i vidt omfang at tage del i at gøre deres arbejdsplads grønnere, viser resultatet af en undersøgelse, HK fik lavet af Epinion i 2021. Faktisk mente 9 ud af 10 HK’ere, at klimaforandringerne udgør et alvorligt problem, og 3 ud af 4 ville gerne deltage i at gøre deres arbejdsplads grønnere. Men kun hver femte følte sig klædt på til det. Derfor ønsker vi i HK at give dig som medlem nogle værktøjer og vise dig nogle muligheder, så du kan gøre en forskel.

Alle er velkomne

Alle HK’ere i hele landet er mere end velkomne til de mange arrangementer, hvoraf de fleste er online. Og du er velkommen til at tilmelde en ven, kollega eller leder, selv om vedkommende (endnu) ikke er medlem af HK.

Viden om bæredygtighed bliver en kvalifikation

- Den grønne udvikling kommer til at berøre alle HK-jobs, og viden om den grønne omstilling bliver en efterspurgt kvalifikation fremadrettet. Og så er vi jo så mange, at hvis én HK’er gør noget, så betyder det noget, men hvis vi sammen sørger for at indføre grønne tiltag på vores arbejdspladser og hjemme, så er det altså noget, der kan mærkes, siger fællesformand for HK Østjylland, Jesper Thorup.

Solceller på taget

Som så mange andre arbejdspladser er HK Østjylland også i gang med forskellige miljøtiltag. Blandt andet er der solceller på taget. Sidste år bidrog de med 26.700 kWh, hvoraf kun 3.500 kWh røg retur til el-nettet, mens resten indgik i bygningens el-forbrug. For den resterende mængde strøms vedkommende er det 100% vindenergi.

Jesper Thorup

Bier på grunden

Afdelingen har desuden indkøbt et bistade til byggegrunden ved siden af huset, hvor der snart kommer et vildt blomsterhav. Blandt andet på grund af effektiviseringen i landbruget og beskæring grønne områder, er der i dag fødemangel for bierne i Danmark. Og da 1/3 af vores fødevareproduktion er afhængig af biernes bestøvning, er bierne vigtige, når vi skal værne om lokalt producerede fødevarer for at slippe for at transportere en masse mad til landet. Bistadet er i øvrigt leveret af den socialøkonomiske virksomhed, BISTAD, der beskæftiger udsatte borgere.

Jesper Thorup

Strøm i hanerne

På parkeringspladsen er der for nyligt kommet otte ladestandere til elbiler. Derudover er der en række andre tiltag i forbindelse med indkøb, kantine, rengøring, arrangementer osv., men medarbejderne ser også frem til at lære nyt i uge 22.

Jesper Thorup

- Jeg glæder mig rigtig meget, og det ved jeg, at vi er mange, der gør. Jeg har allerede flere af arrangementerne i min kalender og skal have set, om jeg kan passe flere ind, for vi skal alle sammen vide mere, og jeg håber, at arrangementerne kan inspirere dig til en grønnere hverdag, slutter fællesformand for HK Østjylland, Jesper Thorup.

Læs mere og tilmeld dig her:

Banner med link til bæredygtighedsuge