Læsø Kommune indtager, ifølge KRL, Kommunernes og Regionernes Løndatakontor, en førsteplads over kommuner med lavest antal sygefraværsdage. Kommunens medarbejdere har 10,9 sygedage i gennemsnit og er stærkt efterfulgt af Lemvig Kommune med et gennemsnit på 11 sygedage og en delt tredjeplads til Tønder og Favrskov kommuner med 11,3 sygedage.

Dedikerede medarbejdere

 

I Tønder Kommune glæder kommunaldirektør, Lars Møldrup, sig over den flotte tredjeplads.
- Corona-nedlukningen har stillet store krav til Tønder Kommunes medarbejdere. Ikke mindst vores medarbejdere på børn, skole, social og sundhedsområdet, har arbejdet hårdt og professionelt under meget svære vilkår, som jeg godt ved har slidt på medarbejderne. Tallene her viser klart og tydeligt, at Tønder Kommunes medarbejdere er dedikerede og professionelle, og det er jeg som kommunaldirektør selvfølgelig både glad og stolt over, fortæller Lars Møldrup.

På landsplan viser statistikken fra Kommunernes og Regionernes Løndatakontor, at fraværet er størst hos de 60-61-årige (15,9 dage) og lavest hos de 40-49-årige (12,4 dage). Blandt de ti største personalegrupper var det i 2021 social- og sundhedsmedarbejderne der var hårdest ramt af sygdom med gennemsnitligt 18,4 sygedage, mens akademikerne slap billigst med seks sygedage om året.