Engagerede tillidsvalgte og dygtige fagforeningsansatte er forudsætningen for en fagbevægelse, der er slagkraftig, og som kan få endnu flere med i fællesskabet.

Sådan lyder ideen bag bogen ”Fællesskab og forandring”, der udkom sidste år og er skrevet af Esben Noël Hjort, koordinator inden for uddannelse, relationer og organisering i HK Privat. Den er fast pensum i HK Privats TR-uddannelse, men andre tillidsrepræsentanter kan også få stort udbytte af bogen.

Bogen omhandler teorier om fx organiseringsmodellen, aktionslæring, relationsarbejde og IKEA-effekten. Disse teorier bliver overført til praktiske eksempler fra både Danmark og udlandet og kan dermed inspirere løbende til at tænke over, hvad man kan bruge det læste til i forhold til de problemstillinger, man selv oplever.

Efter de første ni af i alt 13 kapitler er der lavet overskuelige opsummeringer. Det kan måske være en god idé at have disse korte tekster på print eller på skærmen, hvilket man kan sikre sig, hvis man supplerer lydbogen ved at hente e-bogen eller pdf-versionen (klik på download nederst på siden), der stilles gratis til rådighed.

Vejen til lydbogsudgaven

  • Gå via dette link til HK’s univers af onlinekurser.
  • Klik derefter på ”Mest for tillidsvalgte” nederst i det blå felt.
  • Find overskriften ”Fællesskab og forandring” og klik på ”Se kursusbeskrivelse” (på pc) eller ”Om kurset” (på mobiltelefon)
  • Klik på ”Tag kurset” og log ind med HK-adgangskode, MitID eller NemID – og du får adgang til lydbogen.