Ligesom lægesekretæreleverne hele tiden har haft plads i DL’s bestyrelse, får de nye sundhedsadministrative koordinatorstuderende også en plads. Og det betyder at tirsdagens Delegeretmøde i Odense besluttede, at DL skal skifte navn til Danske Sundhedsadministratorers Landsforening.

– Vores nye navn beskriver vores kernefaglighed. Det dækker alle grupper i vores fag – lægesekretærer, sundhedsadministrative koordinatorer, sundhedsservicesekretærer og andre, begrundede næstformand Mette Højbjerg Skjødt.

Kompetencer skal anvendes smartest

Både formand, Nathali Schaap Degn og næstformand, Mette Højbjerg Skjødt, blev genvalgt til deres poster.

- Jeg er stolt og glad over at være genvalgt som formand for Danske sundhedsadministratorers Landsforening. Jeg glæder mig over den debat, det engagement og den opbakning, vi som formandskab oplevede på vores delegeretmøde. Det bekræfter os i, at vi har opbakning til vores fokusområder, og den plan vi har for de næste fire år, lyder det fra Nathali Schaap Degn.

Og der er nok at tage fat i for det nye formandskab.

- Vi kan som Sundhedsadministrative bidrage overalt i sundhedsvæsenet. Det er vores ønske at styrke det nære sundhedsvæsen på nærhospitaler, i sundhedsklyngerne og med de nye kvalitetsstandarder i kommunerne. Derfor skal den Sundhedsadministrative have funktioner overalt i sundhedsvæsenet, herunder også i den kommunale administration. Vi skal være med til at sikre at kompetencerne anvendes smartest, så vi alle får det sundhedsvæsen, som vi alle fortjener, slår Nathali Schaap Degn fast.