Mørkhåret kvinde

Tips til, hvordan man agerer, når man står over for et større publikum, er noget af det, Bettine Czokow tager med sig fra konferencen. Fotos: Carsten Bundgaard.

Når 25-årige Bettine Czokow skal beskrive sig selv med ét ord, så er det udadvendt, der popper op. Derfor er det naturligt for hende at stille sig frem og gøre sit for at skabe de bedste rammer for de studerende på UCN Aalborg.

- Hvis man skal lære noget, så er det vigtigt, at der er et godt studiemiljø. Hvor man kan få hjælp, men også har det sjovt, siger Bettine Czokow, der selv har taget et nap som tutor for et hold nye studerende.

Hun er også studentermedhjælper i Studenterakademiet, som arrangerer sociale events på tværs af de studieretninger, som hører under UCN Aalborg. Det var gennem en af hendes studiekammerater her, at hun blev opmærksom på HK’s frivillighedskonference.

- Selv om jeg synes, at vi er gode til at arrangere events, kan vi altid blive bedre. Så frivillighedskonferencen var en oplagt mulighed for at tilegne mig ny viden og nye kompetencer, forklarer Bettine Czokow.

HK’s frivillighedskonference blev holdt i weekenden 29. april til 1. maj og var for studerende på de videregående uddannelser, som hører under HK. Fx merkantile og grafiske uddannelser på professionshøjskolerne. 50 studerende fra hele landet deltog i konferencen.

Bettine Czokow, der læser til grafisk designteknolog, deltog sammen med 5 studiekammerater fra Studenterakademiet.

- Det var også spændende at møde aktive studerende fra andre uddannelsessteder og høre om deres erfaringer og sparre med dem. Og så var det skønt, vi var afsted så mange sammen, husker Bettine Czokow.

Støtte op om de studerende

På frivillighedskonferencen kunne de studerende blive klogere på, hvordan man som aktiv på uddannelsesstedet kan blive bedre til at få sit budskab frem. Der var blandt andet oplæg om frivilligt arbejde, om at aktivere andre og workshops i projektledelse, mødeledelse og sociale medier.

- Som faglig organisation har vi et ansvar for at støtte op om de studerendes hverdag. Sikre, at de trives, at undervisningen har kvalitet, og at rammerne for studiemiljøet er i orden, siger Michelle Storgaard Larsen, som er konsulent i HK.

- Med frivillighedskonferencen håber vi, at vi kan give de studerende, som går en ekstra mil for fællesskabet, nogle gode værktøjer. Og måske får de på et tidspunkt lyst for engagere sig i HK, tilføjer den faglige konsulent.

Det punkt på programmet, som gjorde størst indtryk på Bettine Czokow, var oplægget om public speaking.

- Underviseren var fantastisk. Man fik rigtig mange gode tips til, hvordan man taler for et større publikum. Fx at man kan gå rundt mellem publikum, at man husker at interagere med publikum. Og at man kan bruge sin krop til at få budskabet ud. Jeg har prøvet at stå foran 100 studerende til et event. Og det er helt sikkert, at jeg vil bruge nogle af de ting, jeg har lært, næste gang, forklarer hun.

Selv om hun fremhæver oplægget om public speaking, så tager hun meget andet med hjem til Aalborg.

- Workshoppen i projektledelse gav masser af gode værktøjer. Fx at man skal sørge for, at der er en struktureret plan, at der er en klar rollefordeling blandt deltagerne, og man har afstemt forventningerne i forhold til, hvad der skal komme ud af et projekt. Og ikke mindst at man har en dagsorden og kommer igennem alle punkterne og ikke fortaber sig i et punkt, siger Bettine Czokow.

Går alt efter planen, bliver hun færdig med sit studie til sommer. Lige nu er hun i gang med den afsluttende skriftlige opgave, og herefter går jobjagten ind.

- Jeg kommer helt sikkert til at tage mange af de nye kompetencer med mig videre i mit arbejdsliv, siger Bettine Czokow.

Billeder fra Frivillighedskonferencen

Her er, hvad fotografen fangede, da han bl.a. kiggede indenfor i en af de mange workshops.