Har du været medlem af HK Sydjylland i mindst tre måneder og er i gang med at uddanne dig til mediegrafiker eller til grafisk tekniker, har du mulighed for at søge økonomisk støtte hos Den velgørende Fond Typografernes Stiftelse i Vejle, Gutenberghus.

Der er forskellige muligheder for at kunne søge støtte. Det kan f. eks. være til et praktikophold i udlandet, til studieture, eller til andre relevante ting.Der er afsat 20.000 kr. pr. år, og den økonomiske støtte kan gives i større eller mindre portioner.

Sådan gør du

For at komme i betragtning til støtte, skal du sende en motiveret ansøgning med relevante oplysninger til marschall.bj@gmail.com

Baggrunden for, at Den velgørende Fond Typografernes Stiftelse i Vejle, Gutenberghus har mulighed for at kunne støtte blandt andet ovennævnte elever, er netop Gutenberghus. Et hus med seks små lejligheder i Vejle, som typografer i Vejle, efter at have betalt ekstra kontingent i ca. 10 år, fik bygget. Det blev indviet 15. juni 1940. Efter at have ejet Gutenberghus i 75 år blev det solgt pr. 1. juli 2015, hvorefter Fonden blev en realitet.