To anonyme breve sendt til ledere, politikere og medier anklager IT-ledelsen i Aalborg Kommune for at overvåge medarbejderne.

- Det er uklart, om det var i lokalerne, eller om det var installeret på Aalborg Kommunes computere og andet teknologi (...) Og under alle omstændigheder ved vi, at IT-ledelsen i FB (daværende Familie- og Beskæftigelsesforvaltning, som nu hedder Job og Velfærd, red.) var bagmænd, står der i brevet, der fortsætter:
- Det blev opdaget ved, at nogle af os og kollegaer oplevede, at fortrolige samtaler blev refereret af nogen på ledelsesniveau i IT-afdelingen, lyder det også i det anonyme brev.
Nu skal en uvildig undersøgelse slå fast, om medarbejderne blev overvåget eller ej. Kommunernes fælles udviklingscenter Komponent er udpeget til at stå for undersøgelsen. De skal desuden undersøge arbejdsmiljøet i afsnittet. Der etableres samtidig en særlig whistleblowerordning, hvor alle kan kontakte Komponent og lave aftale om interview på neutral grund.

 

Hvis det er sandt, skal der skrides ind øjeblikkeligt


Foto: Tom Ingvardsen
- Undersøgelsen sættes i gang for at få af- eller bekræftet om der er hold i de påstande, de anonyme henvendelser fortæller om - altså at personalet i IT-afdelingen overvåges af ledelsen og ledes med frygt. Hvis der er hold i påstandene, skal der skrides ind øjeblikkeligt - det er faktisk direkte ulovligt at overvåge, lyder det fra Susanne Thorsø, der er fællestillidsrepræsentant for HK’erne i Aalborg Kommune og har siddet med i arbejdsgruppen.

Hun tilføjer desuden:
- Jeg synes det er skidt at vi har kolleger, som føler sig overvåget og er utrygge, og finder det nødvendigt at gå til anonyme breve frem for at gå til TR eller ledelsen.