Foto: Michael Drost-Hansen

 

Det er arbejdsgivers pligt at sørge for, at ingen bliver syge af at gå på arbejde.
- Pia Lund Jeppesen, næstformand, HK Kommunal

 

Mange kommunalt ansatte er ekstraordinært presset for tiden. Udover travlhed med MitID og et valg, der lige skulle løbes af stablen – har stort set alle kommuner været fuldt beskæftiget med ukrainske flygtninge. Medarbejderne har bøjet reglerne og strakt sig langt for at få enderne til at mødes.

Netop derfor er det vigtigt at huske at passe på sig selv, lyder det HK Kommunals næstformand, Pia Lund Jeppesen, der er imponeret over, hvordan medarbejderne i kommunerne har formået at holde hovedet koldt i en turbulent tid.

- Det er et super svært område at operere i, fordi de skal håndtere en opgave, hvor der ikke – i hvert fald i starten – var udstukket nogle rammer. Det er selvfølgelig en enorm vigtig opgave at hjælpe de ukrainske flygtninge med at finde fodfæste i Danmark, og alle vil gerne hjælpe, men vi skal huske, at vi som mennesker godt kan tåle travlhed i en periode, men vi kan ikke tåle det hele tiden, siger Pia Lund Jeppesen og fortsætter:

- Gode kolleger og et godt arbejdsmiljø gør, at vi faktisk kan holde til mere. Men man skal være opmærksom på advarselstegn som søvnproblemer, hukommelsestab, hjertebanken og den slags. Og det er rent faktisk arbejdsgivers pligt at sørge for, at ingen bliver syge af at gå på arbejde.