Solen stod højt på himlen, og humøret var godt, da en tillidsrepræsentant fra Matas og to ansatte fra HK Handel Hovedstaden stod klar til at tage imod de ansatte i deres frokostpause på Matas’ webshoplager i Humlebæk.

Initiativet kom fra tillidsrepræsentanten Peter Scotwin, og HK Handel Hovedstaden greb bolden og brugte lejligheden til at fortælle de mange fremmødte om det, de kan få som medlemmer.

- Man kan bruge sin fagforening til mange ting. Vi kan hjælpe med at tjekke lønsedler, gennemgå kontrakter, give sparring til lønforhandling og føre sager for vores medlemmer, hvis de bliver behandlet uretfærdigt. Det var budskabet, som vi serverede sammen med grillpølserne, fortæller Lilian Hess Greve, der arbejder som faglig konsulent i HK Handel Hovedstaden.

Der blev også talt om den overenskomst, som de ansatte er omfattet af – og det gav god anledning til spørgsmål om indholdet og de overenskomstforhandlinger, som går i gang i starten af næste år.

- Det er ikke alle, som egentlig kender deres rettigheder eller ved, at det er os i HK Handel, der forhandler deres overenskomst. Så alt det fik vi også en god snak om, forklarer Lilian Hess Greve.

Hun opfordrer desuden tillidsrepræsentanter, arbejdsmiljørepræsentanter eller andre ansatte i Matas til at tage fat i hende, hvis de også vil have HK Handel Hovedstaden på besøg i en frokostpause for at svare på spørgsmål fra de ansatte og fortælle om, hvad fagforeningen gør for sine medlemmer. I så fald kan man skrive til lilian.hess.greve@hk.dk.