Underskrives 340 høj
Fra venstre: Bestyrelsesformand Birita Samuelsen, CEO Vága Lufthavn Regin I. Jakobsen, Formand HK Stat Hovedstaden Dennis A. Jørgensen

lønfremgang og gode aftaler

Lige før sommeren og Tour-feberen for alvor ramte os alle, havde HK Stat Hovedstaden nogle hårde forhandlinger på Færøerne.

I mange år har vores HK-medlemmer, som arbejder i Lufthavnen Vagar, haft store udfordringer om deres aftaler.
Det daglige arbejde blev udført, men efter at lufthavnen blev privatiseret opstod der store faglige uenigheder om hvilke aftaler vores medlemmer var omfattet af.

I flere år har der været forhandlet i flere omgange for at finde løsninger, men til sidst måtte HK vælge at trække virksomheden i retten, da der var opstået flere tvister om ansættelse, arbejdstid, beskyttelse af tillidsvalgte, samt betaling i forbindelse med Corona hjemsendelse, som det havde vist sig ikke var mulige at løse ved forhandlingsbordet. 

Men så......

Få dage før det første retsmøde i juni lykkedes det så at lande en aftale ved forhandlingsbordet. En aftale som betød at HK samtidigt overgav forhandlingsretten for lufthavnens ansatte til den lokale HK Søsterfagforening Starvsfelaq.


Vores formand Dennis A. Jørgensen og vores faglige chef Annelise Henschel deltog sammen med den lokale tillidsrepræsentant Torstein Steig i forhandlingerne og blev godt bakket op af HK’s egen advokat Michael Møllegaard Jessen.

”Vi følte vi havde en god sag, da vi havde fået en juridisk vurdering, som gik vores vej, af en professor ved Københavns Universitet. Det betød også, at vi var rimeligt ”faste i kødet” ved forhandlingsbordet. Vi ville ikke forære noget væk uden der blev betalt for det” siger formand Dennis A. Jørgensen.

På et medlemsmøde mødte alle medlemmer op og godkendte hele forliget. Det betød samtidigt, at HK overgav forhandlingsretten til den lokale fagforening.

”Det kan virke mærkeligt, at vi sidder og forhandler gode vilkår hjem til medlemmerne og samtidigt så efterfølgende trækker os fra området, men det skyldtes at virksomheden ikke længere er en statsvirksomhed og at den var medlem af den lokale arbejdsgiverorganisation. Det var derfor oplagt, at vores færøske søsterorganisation Starvsfelaq overtog området. En god fagforening som vi i mange år, har haft et tæt samarbejde med og trygt overdrager forhandlingsretten til”, slutter formanden.