Lina Gisselbæk Lauritsen - foto Mikkel Østergaard

HK Stats forhandlingschef Lina Gisselbæk Lauritsen. Foto: Mikkel Østergaard

Det er første gang i mange år, at det er sket. Og der er ifølge HK Stats chefforhandler rigtig gode grunde til, at de statsligt ansatte HK’ere har sendt et strejkevarsel til TV2.

- Vi har simpelthen ikke fået nok på bordet fra TV 2 under forhandlingerne om en ny overenskomst for HK’erne. Derfor er forhandlingerne brudt sammen og vi har afsendt strejkevarsel, siger forhandlingschef for HK Stat, Lina Gisselbæk Lauritsen.

TV 2 Danmarks forhandlere havde ifølge forhandlingschefen regnet med at kunne slippe af sted med at tilbyde HK Stats medlemmer en et-årig overenskomst med en lønstigning på 2,25 procent. Det var den ramme, som blev aftalt med tv-stationens journalister.

”HK’erne har fortjent mere”

- Dybest set er det et økonomisk spørgsmål, der får os til at reagere. I en situation med høj inflation, er det ikke en tilstrækkelig ramme med de 2,25 pct. TV 2’s økonomi er nemlig god efter afklarede retssager, der har givet et fint overblik over de finansielle muligheder, siger Lina Gisselbæk Lauritsen.

HK Stat er ikke bundet til eller begrænset af journalisternes overenskomst, selv om der er tradition for, at den ramme, der bliver aftalt med journalisterne, gælder for alle.

LÆS OGSÅ: Vanskelige forhandlinger: DJ glemte at opsige TV 2's overenskomst

- Det har været hårde forhandlinger – og vi mener ikke, de har lyttet tilstrækkeligt til os. HK’erne har fortjent mere, og vi forhandler selvstændigt. Så nu må forligsinstitutionen hjælpe os videre, siger Lina Gisselbæk Lauritsen.

HK Stats ansatte i TV 2’s regionale stationer har fået forhandlet sig til en flerårig aftale. Så det er kun TV 2 Danmark, der udestår. Ikke-medlemmer kan nå at melde sig ind i HK Stat før 1. september 2022. På den måde opnår de ret til fuld løn fra fagforeningen under en eventuel strejke.