Stine Buch Iven og Mikael Dehn, beskæftigelseskonsulenter. Foto: Mogens Jepsen
- Jeg har haft eksempler på borgere, hvor jeg har fået et spændende job ind om morgenen og så har jeg kunnet sende opslaget med det samme. Borgeren har så været til samtale klokken 12 og startet i jobbet kl 13.
Sådan lyder det fra Mikael Dehn, der er beskæftigelseskonsulent og underviser på Jobcenter København med unge jobparate dagpengemodtagere som sit område.
Kommunikationen med borgerne er sket via en app-løsning, som jobcentret det seneste halve år har afprøvet.
Ingen bekymring om følsomme oplysninger
Stine Buch Iven er ligeledes beskæftigelseskonsulent og mentor og har især brugt løsningen til at opbygge relationer med sine aktivitetsparate borgere, der typisk er på uddannelseshjælp og har fysiske/psykiske problemer.
- Som mentor har jeg tit brug for at kommunikere med de unge om deres program og motivere dem til at møde op til deres aftaler i løbet af dagen. Fordelen ved den her løsning er nemlig, at jeg ikke skal bekymre mig om, at der pludselig bliver skrevet nogle personfølsomme oplysninger, ligesom kommunikationen generelt bare går hurtigere og meget mere smidigt via app’en.
Særligt ift hendes sårbare målgruppe duer e-boks kommunikation dårligt, fordi de unge sjældent logger ind på fx Borger.dk.
- Der skal ikke meget til, før de unge bliver utrygge, fordi de ikke forstår et myndighedsbrev fra os på Borger.dk eller i e-Boks, og så må jeg bruge tid på at slukke ildebrande.
Eboks er uendeligt langsomt
App-løsningen hedder ”Vita-comm” og fungerer som messenger på facebook, men foregår i et gdpr-sikkert miljø.
Det vil sige man kan kommunikere sikkert og hurtigt med borgeren.
For afdelingsleder Jesper Lange-Jensen har den løsning så mange gevinster i forhold til alternativerne.
E-boks og borger.dk er sikkert, men uendelig langsomt. Traditionel sms eller mail er hurtig, men foregår på en usikker kanal.
- Vi må bare erkende, at de eksisterende kanaler og platforme ikke fungerer optimalt for os. Især, hvis man gerne vil have en mere dialogbaseret kommunikation og særligt i forhold til unge, er det nødvendigt med smidige og sikre alternativer, forklarer Jesper.
Hurtig CV-tjek giver job
Netop hurtigheden har Mikael udnyttet flere gange.
Fx da han skulle undervise en stor gruppe af unge, lokalet var optaget og undervisningen skulle flyttes.
En gruppe-besked til alle 20 deltagere klarede opgaven i stedet for at ringe til 20 borgere.
- Eller hvis en ung har brug for at få kigget sit CV igennem hurtigt inden en jobansøgning, så kan vi klare det over app’en på ingen tid, hvor kommunikation via e-Boks ellers ville tage flere dage.
Projektleder Christopher Dohn fortæller, at projektets videre liv nu er overladt til politikerne, der skal se på, om det er et initiativ, der skal implementeres bredt i jobcentret.