Kreativ tænkning

 

7 TRIN TIL AT BLIVE MERE KREATIV

1. Oplev noget nyt

Hvis du bare gør, som du plejer, sker der også bare det, der plejer at ske. Det er banalt, men det handler om for eksempel at sætte sig et andet sted, end du plejer, når I holder møde. Sæt dig på den anden side af bordet eller ved siden af nogle andre kolleger end dem, du plejer.
 

2. Bryd vanen

Rigtig mange vaner er gode, og dem skal du holde fast i. Som HK'er er du god til rammer og at vedligeholde dem. Du er limen i virksomheden og holder sammen på vigtige og velfungerende strukturer. Alt dét skal ikke smides over bord. Men husk også at indføre nye vaner, der skubber de dårlige vaner til side. Er du energiforladt til frokost, så sæt dig et nyt sted, tal med andre, end du plejer, eller gå en tur.
 

3. Tag beslutningen

Det allervigtigste for at være kreativ er at tage beslutningen: Det vil jeg være! Kreativ er ikke noget, man er, det er noget, man gør. Det er en bevidst handling. Derfor handler det om bare at kaste sig ud i det, så man kan se, at det slet ikke er så farligt at være kreativ.
 

4.Øv dig

Kreativ er ikke et medfødt talent. Det handler om at øve sig. Når vi skal være kreative, skal vi øve os i at tænke anderledes og se tingene på nye måder og fra andre vinkler. 
 

5. Gør det sammen

Det er rigtig godt at være kreativ sammen med andre. For alle kreative idéer bygger ovenpå andre idéer. Vi inspirerer hinanden hele tiden. Det kræver mangfoldighed og forskellighed at sætte tanker i gang. Derfor er det godt, når en fra bogholderi sidder ved siden af en fra marketing til mødet.
 

6. Gem dine idéer

Anskaf dig en notesbog og en pen, så du kan gemme dine idéer. Hjernen lagrer bedre information, når den har bearbejdet den kropsligt ved fysisk at skrive den ned. Ofte opstår vores idéer, når vi ikke kan handle på dem - når vi går en tur eller står i brusebadet.  Ved at lave et katalog over dine idéer, kan du huske dem, til du kan handle på dem.
 

7. Tro på dig selv

Sluk for selvkritikken og acceptér, at du laver fejl. Det, man vander, vokser. Øv dig i at slukke for selvkritikken ved at prøve ting af, som du ikke ved, om virker. Luk flere eksperimenter ind i dit liv. Det er gennem eksperimenter, at vi opfinder ting og får ny viden. Nogle gange skal ting prøves af på mange forskellige måder, før det virker. Bare prøv det af.
 
Kilde: TrinTrin 

 

Læs også: Leg og lær noget nyt på jeres næste møde

Kreativ tænkning er månedens kompetence

Kreativ tænkning er en af de 8 kompetencer, vi i HK Privat mener, bliver uundværlige for HK’erne på fremtidens arbejdsmarked. Derfor sætter vi i både august og september fokus på kreativ tænkning med artikler og kursustilbud. De andre kompetencer kan du dykke ned i, når vi hver måned sætter fokus på en ny kompetence. Følg med her på hjemmesiden, i HK Privatbladet eller på vores sociale medier. 

Du kan læse mere om de 8 kompetencer her

 

 

GRATIS KURSER I KREATIV TÆNKNING

Kompetencer til Kaffen: Kreativ tænkning

Online, 9. september kl. 9-9.30
Læs mere og tilmeld dig

HK Privat Fagfestival 2022

Fredericia, 8. oktober kl. 10-17
Læs mere og tilmeld dig

 
På vores hjemmeside finder du blandt andet læringsmateriale til hver kompetence: 
bit.ly/fremtidenskompetencer (Linket er udløbet pr 16/9 2022)