Kreativ tænkning

Du tænker måske, ”jeg er ikke særlig kreativ”. Men har alle faktisk en kreativ side - også dig. 

Vi er alle født med evnen til at finde på, og hvis du øver dig, kan du faktisk blive en stærk kreativ spiller på dit felt. 

Her får du bedste råd til at få gang i din kreativitet fra Trine Dueholm og Trine Frøslev, der tilsammen udgør TrinTrin.

 

7 TRIN TIL AT BLIVE MERE KREATIV

1. Oplev noget nyt

Hvis du bare gør, som du plejer, sker der også bare det, der plejer at ske. Det er banalt, men det handler om for eksempel at sætte sig et andet sted, end du plejer, når I holder møde. Sæt dig på den anden side af bordet eller ved siden af nogle andre kolleger end dem, du plejer.

2. Bryd vanen

Rigtig mange vaner er gode, og dem skal du holde fast i. Som HK'er er du god til rammer og at vedligeholde dem. Du er limen i virksomheden og holder sammen på vigtige og velfungerende strukturer. Alt dét skal ikke smides over bord. Men husk også at indføre nye vaner, der skubber de dårlige vaner til side. Er du energiforladt til frokost, så sæt dig et nyt sted, tal med andre, end du plejer, eller gå en tur.

 

Vil du blive mere kreativ? Så kom med på Fagfestival

På HK Privats fagfestival 8.oktober 2022 sørger vi for ægte festivalstemning og serverer et væld af sjove aktiviteter og inspiration til, hvordan du bedst sætter dine kreative evner i spil.

Vi har særligt fokus på evnen til at kaste sig ud i nye løsninger, forenkle processer, spotte alternativer, turde bryde med vanerne og dele friske ideer med chefen, kollegerne, dine medstuderende eller samarbejdspartnerne.

Sammensæt dit eget program. Lyt, del, tegn, spil, brug hænderne (eller fødderne).

Vi glæder os til en spændende og sjov dag i kreativitetens tegn!

Læs mere her 

 

3. Tag beslutningen

Det allervigtigste for at være kreativ er at tage beslutningen: Det vil jeg være! Kreativ er ikke noget, man er, det er noget, man gør. Det er en bevidst handling. Derfor handler det om bare at kaste sig ud i det, så man kan se, at det slet ikke er så farligt at være kreativ.

 

4.Øv dig

Kreativ er ikke et medfødt talent. Det handler om at øve sig. Når vi skal være kreative, skal vi øve os i at tænke anderledes og se tingene på nye måder og fra andre vinkler.

 

5. Gør det sammen

Det er rigtig godt at være kreativ sammen med andre. For alle kreative idéer bygger ovenpå andre idéer. Vi inspirerer hinanden hele tiden. Det kræver mangfoldighed og forskellighed at sætte tanker i gang. Derfor er det godt, når en fra bogholderi sidder ved siden af en fra marketing til mødet.

 

6. Gem dine idéer

Anskaf dig en notesbog og en pen, så du kan gemme dine idéer. Hjernen lagrer bedre information, når den har bearbejdet den kropsligt ved fysisk at skrive den ned. Ofte opstår vores idéer, når vi ikke kan handle på dem - når vi går en tur eller står i brusebadet. Ved at lave et katalog over dine idéer, kan du huske dem, til du kan handle på dem.

 

7. Tro på dig selv

Sluk for selvkritikken og acceptér, at du laver fejl. Det, man vander, vokser. Øv dig i at slukke for selvkritikken ved at prøve ting af, som du ikke ved, om virker. Luk flere eksperimenter ind i dit liv. Det er gennem eksperimenter, at vi opfinder ting og får ny viden. Nogle gange skal ting prøves af på mange forskellige måder, før det virker. Bare prøv det af.

Kilde: TrinTrin