- I tænker måske, hvorfor jeg kigger forbi Bilka Holstebro i dag. Men det er der en helt særlig grund til. Vi skal nu kåre vinderen af prisen ”Årets elev, og juryen har bestemt, at det skal ske her hos jer. Det er en kæmpe fornøjelse nu at kunne kåre dig, Jonas, som ”Årets elev i HK MidtVest”., indledte Inger Stranddorf sin tale til Jonas, der blev overrasket i kantinen foran sine kolleger.

 

Jonas Moesgaard Jensen er elev i frugt og grønt afdelingen, og kollegerne var varskoet om besøget i al hemmelighed. Men for Jonas, der havde siddet og bestilt varer hjem, mens alting kom på plads, var der tale om en overraskelse, der fremkaldte store smil.

 

- Jeg er ekstremt glad for at blive anerkendt for det, jeg yder. At der er nogen, som lægger mærke til, hvad man gør, og man gør det godt. Det giver kun mere blod på tanden til at ville jagte endnu flere mål, sagde en glad Jonas.

Se Jonas blive overrasket:

 

 

Fagligt dygtig og en god kollega

Det er leder Daniel Helsinghof Jensen og kollega Maria Poulsen, der har indstillet Jonas til prisen.

 

Og de læste ved overrækkelsen et uddrag af deres indstillinger op:

 

Daniel Helsinghof Jensen sagde blandt andet:

 

- Jonas er en ung mand, FYLDT med ambitioner. Dem ser vi en del af. Jonas er dog én af de unge mænd, som går 130 procent af vejen for at indfri de ambitioner, han har. ´

 

- Jonas startede som management trainee på tværs af vores ToGo afdeling og på samme tid vores køl afdeling. Her var hans opgave at lette kommunikationen og forståelsen for hinandens arbejdsopgaver. Det har han formået og mere til.

 

- Der er ydermere opstået samarbejde mellem de to afdelinger, og der er i den grad nedbrudt siloer mellem alle afdelinger, der har varer, der pårøres af ToGo.

 

- Senere i elev tiden blev Jonas tilbudt at blive en del af frugt/grønt afdelingen. Det gjorde han med tanke på, at han under sin uddannelse også skal udvikle sig til større opgaver, da hans klare mål er at blive leder.

 

- Jonas formåede efter en leder sagde op at løfte udtrykket af afdelingen via sin faglighed. Han sætter sig ind i nye fagområder, fordi han med øje for målet formår at undersøge i detaljen, hvad der skal til for at få succes.

 

- Han er nu en fast del af det nye hold i frugt og grønt og har med stor succes også været en stor del af onboardingen af sin nye leder. Alt sammen fordi han brænder for sit mål: At give Danmarks bedste kundeoplevelse til de kunder, der kommer i Bilka Holstebro.

 

- Jonas er desuden en stor del af det sociale liv kolleger imellem på/ og udenfor arbejdspladsen. Han kan altid skabe god stemning, både med sin iver i at dygtiggøre sig, med sit talent for at skabe en fest, men også af den omtanke, at han vil have, at alle kolleger har det godt, når de er på arbejde.

 

Fra Maria Poulsen lød det:


- Jonas er en virkelig dygtig elev. Han er super agil. Han omfavner forandring og er altid samarbejdsvillig. Han er vellidt blandt kolleger. 


- Jonas tager ansvar på eget initiativ. Han lærer fra sig. Han er altid positiv og glad, når han møder på arbejde og hjælper gerne.


- Han fortjener at vinde denne pris, fordi han har gjort en kæmpe indsats og virkelig gjort en forskel, der har kunnet mærkes ikke kun i afdelingen men i huset.

 

”Årets elev i HK MidtVest 2022” hedder Jonas Moesgaard Jensen (nummer fire fra venstre). Han er elev hos Bilka Holstebro og blev overrasket på sin arbejdsplads af Inger Stranddorf, formand for HK MidtVest (nummer to fra venstre), som havde blomster, diplom og gave med. På billedet ses også faglig konsulent Anja Rose, HK MidtVest, og Daniel Helsinghof Jensen, Maria Poulsen og Sigmund Ottosen Rubeksen fra Bilka Holstebro.

”Årets elev i HK MidtVest 2022” hedder Jonas Moesgaard Jensen (nummer fire fra venstre). Han er elev hos Bilka Holstebro og blev overrasket på sin arbejdsplads af Inger Stranddorf, formand for HK MidtVest (nummer to fra venstre), som havde blomster, diplom og gave med. På billedet ses også faglig konsulent Anja Rose, HK MidtVest, og Daniel Helsinghof Jensen, Maria Poulsen og Sigmund Ottosen Rubeksen fra Bilka Holstebro.

 

86 indstillinger

Prisen ”Årets elev i HK MidtVest 2022” bliver givet til en fagligt dygtig elev, der samtidig er en rigtig god kollega, som bidrager til det gode arbejdsmiljø.

 

Der har i alt været 86 indstillinger til prisen, som elevansvarlige, tillidsvalgte, kolleger og chefer på de lokale arbejdspladser i det midt- og vestjyske har kunnet indstille til.

 

Af dem har bestyrelserne for de fire HK-sektorer i MidtVest, Handel, Privat, Kommunal og Stat, i en semifinale udvalgt hver deres finalist, som er gået videre til finalen, hvor en jury har skullet udpege ”Årets elev”.

 

Juryen har bestået af Nanna Seidelin, direktør for Uddannelsescenter Holstebro, UCH, Lasse Jacobsen, kommunaldirektør for Viborg Kommune, Marjanne Grønhøj, Senior Vice President Human Ressource, DEIF A/S, Power & Marine Division, Skive, Allan Kristensen, citychef i Herning, og Inger Stranddorf, afdelingsformand for HK MidtVest.  

 

De øvrige finalister har, udover Jonas Moesgaard Jensen, været:

Andreas Herold Mortensen, Nybo Workwear, Viborg.

Julie Brøchner Esbjerg, Praksisadministrationen, Region Midtjylland.

Nadia Flemming Tvile Nysom, Midt- og Vestjyllands Politi.

 

Spot på elever

Det er sjette gang, at HK MidtVest kårer årets elev.

 

I 2021 var det Janni Kristensen, kontorelev i administrationen på Uddannelsescenter Ringkøbing-Skjern, der blev ”Årets elev i HK MidtVest”.

 

I 2020 fik økonomielev Anna Marie Nielsen, Bila A/S, prisen.

 

I 2018 gik prisen til salgsassistentelev Sara Nielsen fra SuperBrugsen i Hammerum.

 

I 2017 modtog Patrick Sørensen, trainee i regnskabsservice nord hos Kvik A/S i Vildbjerg, prisen, og i 2016 fik revisorelev Elina Østergaard Goul hos Landbo Limfjord i Skive den.

 

Om baggrunden for prisen forklarer Inger Stranddorf, afdelingsformand for HK MidtVest:

 

- Som lokal fagforening har vi stor interesse i, at der både er dygtige elever, som bliver uddannet indenfor HK's fagområde her i Midt- og Vestjylland, og, at der er gode elevpladser på de lokale virksomheder.

 

Foruden et diplom og blomster modtog Jonas Moesgaard Jensen en transportabel højttaler til mobilen fra B&O.

 

HK MidtVest har også delt prisen ”Årets elevplads 2022” ud. Prisen gik til Velux i Skjern, der var blevet indstillet til prisen af elev Gabriella Franca Marras.

Artiklen er opdateret 06. september 2022

Udvikl dine kompetencer

De fleste job udvikler og ændrer sig. Derfor er det også vigtigt, at du følger med og tager de næste skridt i arbejdslivet. Det hjælper vi dig med, og det er noget af det, vi har allermest fokus på. Vi er eksperter i de mange muligheder, ved hvad der skal til, hvor det foregår – og hvordan du kan finansiere det, hvis det koster penge.