Håndtryk

Som tillidsrepræsentant er det vigtigt, at du opfordrer dine kollegaer til at sende deres krav til OK23 ind til os. Foto: Karin Meldgaard Henriksen.

Inden længe skal vi forhandle ny overenskomst med arbejdsgiverne til OK23.

Det risikerer at blive svære forhandlinger. Derfor er det vigtigere end nogensinde, at medlemmerne viser, at de er engagerede i deres arbejdsvilkår. Det gør de bedst, ved at gøre opmærksomme på deres krav til den nye overenskomst.

Når vi går ind til forhandlingerne, skal vi stå med det stærkest mulige mandat overfor arbejdsgiverne. For at gøre det, skal vi kunne vise, at medlemmerne støtter op. Vi er kun så stærke, som medlemmerne gør os.

Her har du som tillidsrepræsentant en særlig rolle i forhold til at engagere dine kollegaer op til de kommende overenskomstforhandlinger.

Diskuter jeres arbejdsvilkår

Først og fremmest kan du som tillidsrepræsentant bruge OK23 som en anledning til at diskutere jeres arbejdsvilkår kollegaerne imellem. Hvad er vigtigt for jer, når I går på arbejde? Hvad vil I gerne forbedre? Højere løn? Mere fleksibel arbejdstid? Behov for efteruddannelse?

OK23 er nemlig en unik mulighed for direkte at påvirke jeres arbejdsforhold. Derfor er det bedste sted at starte ofte at tage en direkte snak med dine kollegaer om jeres arbejdsvilkår.

Vær med til at indsamle krav

 

Det allervigtigste er dog, at du opfordrer dine kollegaer til at sende deres krav til OK23 ind til os.

Du kan f.eks. hjælpe dine kollegaer med at udfylde de ”postkort”, vi har sendt ud til jer med dertilhørende kuverter og sende dem ind til os.

Du kan også opfordre dine kollegaer til at sende deres krav enten elektronisk på hk.dk/ok2023 eller på SMS. SMS sendes til 1919 med teksten ”OK23” efterfulgt af deres krav til forhandlingerne.

Jo flere medlemmer, der sender deres krav ind til os, jo stærkere står vi overfor arbejdsgiverne, når vi skal forhandle jeres arbejdsvilkår. Det viser, at vi står sammen, og at OK23 er hamrende vigtigt for os.