Efter henstilling fra regering og Energistyrelse bliver temperaturen sat ned til 19 grader i rigtig mange offentlige bygninger og arbejdspladser.

Med mindre altså der er tale om hospitaler o.l.s som er undtaget.

For ansatte og tandklinikassistenter i de kommunale tandklinikker kan det give kuldegysninger, fordi man af hygiejnehensyn skal arbejde i korte ærmer.

HK Kommunal har fået flere henvendelser fra medlemmer om problemstillingen og i Facebookgruppen for TKA’ere er der bestemt heller ikke begejstring at spore.

En gnist af varme i aftaletekst

I aftalen er der dog tændt et lille varmt håb, fortællere Malene Løvbjerg Hansen, klinikassistent fra Nyborg og repræsentant for TKA’erne i HK Kommunal.

-   Man skal lokalt vurdere, om der kan gøres undtagelser.

Teksten i aftalen lyder nemlig:

”Initiativerne skal igangsættes hurtigst muligt og senest 1. oktober. Dog skal den enkelte institution selv vurdere, om der er lokale eller juridiske forhold, der gør, at der kan foretages undtagelser. Eksempler på dette kan være sygehuse, laboratorier, døgninstitutioner og plejehjem.”

HK Kommunals arbejdsmiljøkonsulent, Karen Brøndsholm, opfordrer derfor til, at man i kommunens MED-udvalg eller i de lokale arbejdsmiljøudvalg diskuterer, om fx tandklinikker skal undtages fra reglen om 19 grader på skolerne.

Gå ind i Facebook-gruppen for TKA og fortæl hvordan I gør hos jer. Bliver jeres klinik undtaget for 19 grader. Tager I ekstra tøj på? Eller hvad gør I?