TR Ole Byvard

Ole Byvard er en af tillidsrepræsentanterne, der forhandler lokalaftalen på Nomecos lager. Læs her, hvad de får ud af aftalen. Foto: privatfoto. 

På de fleste af HK Handels arbejdspladser er det op til den enkelte medarbejder at bede om lønforhøjelse til de årlige lønsamtaler. Sådan er det dog ikke på Nomecos lager. Her har de i stedet en lokalaftale, der fastlægger, hvordan og hvornår man stiger i løn.

Der er ingen bonusordninger eller lignende, men til gengæld er der helt klare rammer for, hvor meget man skal have i løn baseret på anciennitet og jobfunktion. Og det giver nogle særlige fordele, fortæller Ole Byvard, som er en af virksomhedens tillidsrepræsentanter på lagerområdet.

”Først og fremmest giver det ro. Både for os medarbejdere og for ledelsen”, siger han.

For medarbejderne handler det blandt andet om, at de ikke bliver tvunget til at konkurrere mod hinanden.

”I stedet for at konkurrere indbyrdes om at få lønstigninger, kan vi fokusere på at være gode kollegaer og på at gøre et godt stykke arbejde”, fortæller Ole Byvard.

For ledelsen giver det ro, fordi det bliver mere transparent, hvorfor medarbejdere stiger i løn.

”Der er ikke nogen, der stiller spørgsmålstegn ved det, når en medarbejder stiger i løn, fordi det er helt klart, hvad der ligger bag”, siger Ole Byvard.

Gennemsigtighed

Gennemsigtigheden gør også, at den enkelte medarbejder altid ved præcis, hvordan han eller hun opnår en højere løn.

”Min rolle som TR bliver så at hjælpe dem på vej mod deres mål. Vi kan sige til dem, at hvis de gerne vil virksomheden, så skal vi nok få dem derhen, hvor de gerne vil ligge lønmæssigt”, fortæller Ole Byvard.

Konkret bliver lagermedarbejdernes lokalaftale forhandlet af Nomecos regionalt valgte tillidsrepræsentanter i fællesskab. I aftalen, som den er nu, er det kun lønnen, der gælder noget særligt for. Men hvis medarbejderne besluttede sig for det, kunne de også forsøge fx at forhandle ekstra personalegoder.

”Det er noget af det gode ved en lokalaftale. Den er netop lokal, og det gør, at man kan tage højde for de særlige behov, der kan være på den enkelte arbejdsplads”, siger Ole Byvard.