I alt har der været 400 indstillinger til prisen, som bliver delt ud af A4 Medier, der vil hylde "rygraden i den danske model" - de tusindvis af mennesker, der hver eneste dag frivilligt påtager sig arbejdet og ansvaret og får arbejdsmarkedets hjul til at dreje.

 

Vinderen bliver kåret i DR's koncertsal den 17. november 2022 og får foruden titlen "Årets TR 2022" en check på 25.000 kroner til arbejdspladsens medarbejderforening eller faglige klub.

 

Indstillingen af Karina Sørensen lyder:

 

"Alle i Jobcenter Viborg ved, at Karina Sørensen har deres ryg. Og politikere, både de lokale og på Christiansborg, ved, hvem hun er.

 

Sådan skriver kolleger om Karina Sørensen i de mange indstillinger, der peger på hende med beskrivelser som 'en inspiration', 'skarp som bare pokker' og ''en ildsjæl ud over det sædvanlige'.

 

Som tillidsrepræsentant vejleder og støtter hun, og hun råber gerne op, hvilket skaber stor tryghed for hendes kolleger, der har været gennem flere større besparelsesrunder.

 

Og så bliver Karina Sørensen fremhævet for sin enorme indsats for at skabe respekt for arbejdet i jobcentrene i en tid, hvor "jobcenter-bashing" fylder i den offentlige debat, skriver kollegerne.

 

Hun forsvarer nemlig sine kolleger, hvis job "dagligt kritiseres i medierne", med avisindlæg og deltagelse i debatter. Karina Sørensen er heller ikke bleg for hverken at tale alvorsord til Viborg Byråd eller skrive personligt til beskæftigelsesministeren.

 

Men som tillidsrepræsentant kører hun aldrig sololøb - hun husker altid at spørge, hvad hun skal mene på kollegernes vegne".

 

Lene Rasmussen overrækker Karina Sørensen en buket blomster.

Billedet er taget i forbindelse med, at en del af HK Klubbestyrelsen overraskede Karina med en buket i anledning af, at hun er kommet i finalen. Det er Lene Rasmussen, der overrækker blomster til Karina (siddende).

Artiklen er opdateret 11. oktober 2022

Du får gode råd og faglig hjælp – når du er i job

Vi er eksperter i dine vilkår på jobbet – for hver arbejdsplads har sin egen kontaktperson og faglige medarbejder hos HK. Hun kender de unikke vilkår, som lige præcis jeres arbejdsplads har. Og så kender hun dit fag. Derfor er du garanteret kompetent og professionel rådgivning, uanset om det handler om løn, stress, arbejdsmiljø eller spørgsmål om overenskomst. Du er altid velkommen til at kontakte dine lokale afdeling for at få råd og vejledning.