garn og kop

I begyndelsen af september udloddede HK Stats Facebook-redaktion garn, opskrifter og kopper til 10 strikkeglade medlemmer. Det blev så stor en succes, at 10 pakker mere blev udloddet i oktober.

Siden det tidlige efterår har pindene knitret lystigt hos mangen et medlem. De har fermt forvandlet garnbundter til lune strømper, håndledsvarmere eller sutsko – til brug for sig selv og kolleger.

Strikkefeberen udviklede sig, da redaktionen relancerede sit klimakrise-venlige strik-selv design til blandt andet strømper og håndledsvarmere. Vi delte opskrifter fra både før og efter, at HK Stats logofarver skiftede til blå og hvid. Anledningen var regeringens melding om, at staten skal skrue ned til 19 grader.

Interessen var overvældende. Og mange skrev, at de ville strikke til kollegerne. HK Stat bakkede naturligvis op om den gode #kollegakarma og udloddede 10 HK Stat-wear strikke-kit med garn og opskrifter – plus et kaffekrus. Varerne blev revet væk. Snart fulgte de første fotos fra medlemmer af fine, nystrikkede håndledsvarmere med fagforeningslogo.

- Tak for garn og krus. Er stærkt i gang med at strikke til mine frysende kollegaer, mens jeg arbejder hjemme med sygt barn.

Efterspørgslen efter garnpakker voksede.

- Hej HK Stat. Jeg vil strikke to sæt håndledsvarmere til min kollega og mig selv. For vi imødeser en kold vinter, og så er det godt med varme hænder, når vi skal arbejde i vores afdeling i Sundhedsministeriet, skrev et medlem.

En anden strikkeglad markerede sin holdning med et stort, bankende hjerte og ordene ’Love this’, og en opfordrede kollegerne med et: "Så tøser, så er det bare i gang" efterfulgt af flere smileys.

11. oktober udloddede vi yderligere 10 strikke-kit – til uddeling efter lodtrækning. Så hvis du på din tur i nabolaget hører en veloplagt knitren fra huse eller lejligheder, kan det være lyden af flittige hænder, der strikker hotte fagforenings-strømper eller andre lune sager til de krisekolde vinterdage.

Følg udviklingen på HK Stats facebookside

 

opskrifter

HK Stat strik

Strikkeopskrifterne, som har fået renæssance på Facebook i forbindelse med regeringens melding om, at offentlige bygninger skal skrue ned til 19 grader, blev oprindeligt bragt i HK Statbladet som en sjov og hyggelig julegave til læserne i 2012, 2015 og 2017. Bemærk, at farverne i opskrifterne skal udskiftes til HK's nuværende logo-farver: blå, hvid og sort.  

StrømperLille pdf symbol

HåndledsvarmereLille pdf symbol

SutskoLille pdf symbol

Hue Lille pdf symbol