Der var tætpakket i det smukke konferencelokale på Christiansminde i Svendborg med udsigt over det Sydfynske Øhav. Over hundrede elever havde tilmeldt sig elevkonferencen – mange for allerførste gang. Udover spændende foredrag, peptalks, workshops og underholdning, var der masser af netværk på programmet.

En af dem, der var med for første gang, var Candan Bayrakdar, som er kontorelev i Silkeborg Kommune. Hun var så begejstret for konferencen, at hun spontant besluttede at stille op til elevudvalget

- Det var så fedt at være med. Det var et fyldigt og godt program, jeg har fået så meget med mig hjem, som jeg også kan bruge i min hverdag og i mit arbejde. Jeg har fået gode tips til at afholde møder og fremlægge præsentationer, det synes jeg er rigtig godt. Om aftenen havde jeg simpelthen så ondt i kinderne, fordi jeg havde grinet så meget gennem hele dagen og aftenen, forklarer Candan Bayrakdar.

Nye bekendtskaber og mere fællesskab

Hun var så begejstret, at hun spontant besluttede sig for at stille op til elevudvalget i HK Kommunal under konferencen.

- Jeg havde slet ikke tænkt på det inden. Men jeg tror på, at jeg kan gøre en forskel for andre. Jeg er selv heldig at have verdens bedste elevansvarlig i Silkeborg Kommune, så jeg vil gerne bidrage til at ensrette det for alle kommuner. Hjælpe andre med at klæde de elevansvarlige på, så alle for eksempel har en uddannelsesplan. Jeg er god til at kommunikere og meget åben, så jeg tror, at folk vil have let ved at komme til mig – derfor meldte jeg mig, fortæller Candan Bayrakdar.

Vi tager en masse fælles ting med os tilbage
- Candan Bayrakdar, kontorelev i Silkeborg Kommune
Det allervigtigste Candan Bayrakdar tager med sig hjem er, at hun har fået nye bekendtskaber og et større fællesskab – både med kontoreleverne fra sin egen kommune – men også med elever fra hele landet.

- Vi grinede og grinede sammen og fik dermed et kæmpe fællesskab. Det var så let at tale med elever fra andre kommuner, og fordi vi var en hel flok afsted fra Silkeborg Kommune, har vi også dér fået et endnu bedre fællesskab, lyder det fra Candan Bayrakdar, mens hun tilføjer: - Vi har brugt meget tid sammen på konferencen. Det har helt klart bragt os sammen, så vi tager en masse fælles ting med os tilbage. Jeg glæder mig allerede til næste år – og til at være med til at arrangere konferencen sammen med resten af det nye elevudvalg, forklarer hun glad.

 

 

Kampvalg til nyt elevudvalg

Der var kamp om pladserne til årets elevudvalg. Hele syv stillede op, men det blev tre nye jyske kvinder, der løb af med pladserne. Mens Matilde Hald Villemoes fra Aarhus og Ea Maria Quaaede Arnkov fra Roskilde fortsætter som gengangere.

Det nye elevudvalg.

 

De blev valgt

Matilde Hald Villemoes, Aarhus Kommune (fortsætter),
Julie Serine Nymark Bergmann, Kolding Kommune (nyvalgt),
Candan Bayrakdar, Silkeborg Kommune (nyvalgt)
Anne Hjort Nygaard, Haderslev Kommune (nyvalgt)
Ea Maria Quaade Arnkov, Roskilde Kommune (fortsætter)
Suppleanter: Helene Lund Hansen, Region Midtjylland Natalie Nordahl Hovmøller, Næstved Kommune Ditte Rønnebæk Gram, Hillerød Kommune Ditte Marie Nielsen, Frederikssund Kommune.

 

Årets praktiksted

Igen i år blev årets praktiksted kåret på elevkonferencen. Silkeborg Kommune vandt prisen og i begrundelsen lød det, at de elevansvarlige i kommunen er gode til:

  •  at støtte og rose, så eleverne får lyst til mere
  • at komme med konstruktiv kritik, så eleverne kan blive bedre
  • at skubbe til grænser, så eleverne udvikler sig
  • at bygge op og give flere opgaver, når de kan fornemme et overskud hos eleverne
  • at lære fra sig, så eleverne forstår
  • at skrue ned, når opgaverne bliver for mange, og eleverne ikke selv siger fra
  • at opmuntre til innovation, så eleverne tør komme med forbedringer eller nye idéer
  • at hive eleverne til pause, når de bliver ”fanget” af opgaverne
  • at lytte til det usagte, så eleverne føler sig set og hørt.

 

Fra venstre: Anne Hagelskjær Sneftrup, Candan Bayrakdar, Trine Bech Gram-Poulsen, Marcus Bøje Fabrin og Maria Emilie Göttsche Hansen.