Hver anden har i hvert fald oplevet fejl på lønsedlen. Det viser en undersøgelse, som Epinion har lavet for Fagbevægelsens Hovedorganisation. Tænk, hvis du hver måned går glip af penge, du har krav på, og hvem kunne ikke bruge lidt mere i denne tid. 

 

Et lille og et stort bæger popcorn

 

Der er fem ting, du skal holde ekstra øje med på din lønseddel:

  • Grundløn - passer dit timeantal og din månedsløn?
  • Tillæg - får du dine tillæg for fx overtid, weekend eller anciennitet?
  • Pension - indbetaler arbejdsgiveren den aftalte procent?
  • Ferie - optjener du det rigtige antal feriedage?
  • Saldo til dato - passer det samlede beløb for løn, pension og skat?

Men det kan være svært at finde fejlene selv. Derfor kan du kontakte din tillidsrepræsentant eller din OK-fagforening. 

I uge 46 og 47 sætter OK-fagforeningerne under Fagbevægelsens Hovedorganisation fokus på, om medlemmernes lønsedler er korrekte – men du kan få hjælp til din løn hele året. I fagforeninger med OK-mærket kender vi din overenskomst, for det er os, der forhandler den. Det er os, der kender dit fag, din branche og ofte også din arbejdsplads. Og det er os, der kender til detaljerne om din løn, dine tillæg, din opsparing til ferie og pension. 

Og nu er du ved at finde din lønseddel frem, ikke?