Elevcamp 2022

Årets elevcamp 2022. Foto Carsten Bundgaard.

Der var godt gang i de faglige diskussioner og erfaringsudveksling, da elever fra hele landet for nyligt mødtes i Svendborg til dette års elevcamp i HK Privat. I år indbød de faglige oplæg til selvrefleksion og personlig udvikling.

Der blev delt ud af tips til, hvordan man øger fokus og koncentration og dermed arbejder mere effektivt, samt hvordan man bliver bedre til at spotte personlighedstyper og udnytter det aktivt i kommunikationen med sine kolleger. Elevcampen bød også på workshop om, hvordan man efterlader et godt førstehåndsindtryk på LinkedIn og øger chancen for at finde det perfekte job, når man er færdigudlært. Søndagen sluttede af med oplæg om grænseoverskridende adfærd på arbejdspladsen. Og så var der rig mulighed for at dyrke fællesskabet og få nye kontakter i sit netværk.

Læs hvad Sandie, Aleksandra og Mathias fik ud af dette års elevcamp.
 

Sandie
Sandie, Elev hos Dekra.

Sandie, elev hos Dekra

”Jeg kan generelt godt lide at tilegne mig ny viden og har sat mig for denne vinter at tage så mange kurser, jeg overhovedet kan komme til for at udvikle mine kompetencer. Indtil videre har jeg nået fem HK-kurser inden for de sidste seks uger. Jeg er nok lidt en nørd og er stolt af det. Jeg var overrasket over det høje faglige niveau, og for sådan en som mig, der kommer fra Amager, var det virkelig også en overraskelse, hvor smukt der er i Svendborg. Rammerne for hele arrangementet indbød i det hele taget til ro, fordybelse og selvrefleksion, så der er virkelig meget, jeg kan tage med hjem derfra. Jeg har fået nogle gode tips til, hvordan blandt andet jeg rydder skrivebordet for alt det, der er klodset for øjet, så jeg kan fokusere bedre på mine opgaver. Det var i det hele taget inspirerende at deltage i workshoppen om at blive bedre til at øge sit fokus, da man ikke bare passivt skulle tage imod, men også skulle deltage aktivt. Og de øvelser, vi lavede, virkede rent faktisk.”

 

Mathias
Mathias, Elev hos Novozymes.

Mathias, elev hos Novozymes

Vi er kun tre elever i Novozymes, så for mig er det vigtigt at komme ud blandt andre elever og trække på deres erfaringer. På elevcampen får man indsigt i, hvilke udfordringer andre sidder med på deres arbejdspladser og har mulighed for at snakke om dem. Selv er jeg udfordret af, at jeg som elev skal nå rundt om mange forskellige opgaver i løbet af min elevtid, og det kræver, at jeg skal være god til at prioritere mine opgaver. På elevcampen fik jeg bekræftet, at den måde min vejleder og jeg håndterer det på ved at have et ark, hvor vi taster opgaverne ind løbende, er en metode, der fungerer. Og jeg har fået lyst til at vide mere om, hvordan man optimerer sin tid. Det er ikke første gang, jeg er på elevcamp, og jeg regner heller ikke med, at det bliver den sidste, selvom jeg er færdigudlært, når det bliver holdt næste gang.

Alexandra
Aleksandra, elev hos Nagel Liller.

Aleksandra, elev hos Nagel Liller

Nogle gange kan man som elev godt komme til at fremstå lidt usynlig. Det er ikke et problem, der hvor jeg er elev, men jeg tænker, at når jeg er færdiguddannet og en dag skal søge et job, så kan jeg stille mig selv bedre, hvis jeg formår at skille mig positivt ud fra mængden. Der kunne jeg klart bruge nogle af de redskaber, vi fik med os fra workshoppen, der handlede om at spotte personlighedstyper. Ud over nogle spændende workshops, var der nogle gode foredrag om, hvilke rettigheder man har som elev, jeg vil kunne tage med mig videre, hvis der skulle blive brug for det. Det er i det hele taget rart at snakke med andre elever, som har nogle af de samme vilkår som en selv, men som er i andre brancher. Det giver noget at høre om, hvordan det fungerer på deres arbejdspladser.

 

Elevcampen i billeder

Her er, hvad vores udsendte fotograf fangede i løbet af campen.