Julebord

I november og december skal mange igen i år til firmajulefrokost efter flere år med coronarestriktioner. Det er selvsagt bedst at klare sig igennem den begivenhed uden skavanker. Men ender du alligevel med at få værre skader end tømmermænd under årets julefrokost på din arbejdsplads, skal du huske at anmelde det som en arbejdsskade, når hovedpinen er forsvundet.

- Du og kollegerne vil nemlig i langt de fleste tilfælde være omfattet af arbejdsskadeloven under sociale arrangementer i forbindelse med jobbet. Derfor er det vigtigt at få det anmeldt som arbejdsskade, hvis uheldet er ude, siger Jane Nielsen fra juridisk kompetencecenter i HK.

For at arbejdsskadesikringsloven gælder ved firmajulefrokosten, skal disse forhold være opfyldt:

  • Julefrokosten skal være en officiel fest, hvor arbejdsgiveren står bag invitationen og har sat og kender til rammerne for festen.
  •  Arbejdsgiveren har ansvaret for medarbejderne ved julefrokosten, indtil julefrokosten officielt er slut. Også selv om chefen ikke selv er med til julefrokosten - eller er gået tidligt hjem.
  • Det betyder ikke noget, om julefrokosten foregår i eller udenfor almindelig arbejdstid. Eller om det er på arbejdspladsen eller fx på en restaurant ude i byen.
  • Hvis en skade skal være dækket af arbejdsskadeloven, skal den være sket ved en aktivitet, der er et naturligt led ved en julefrokost, fx dans. Til gengæld betyder det ikke noget, hvor fuld man eventuelt har været.

Vi håber her i HK Privat, at alle medlemmer kommer igennem årets julefrokoster uden at komme til skade, men skulle uheldet være ude, så tag fat i HK på tlf. 7011 4545, så snart det er muligt.

Læs mere om anmeldelse af arbejdsskader