Overrækkelse af 36.440 kroner til Dansk Folkehjælp fra HK Midt

Foto: Projektleder Yvonne Lerche (tv.) fra Dansk Folkehjælp får overrakt 36.440 kroner af Anne Marie Bay (th.), afdelingsformand i HK Midt. Pengene kommer fra årets julebanko hvor 352 medlemmer købte bankoplader for i alt 26.440 kroner. Oveni lagde HK Midt derefter 10.000,- kroner. For de penge kan Dansk Folkehjælp sikre julen for omkring 20 familier, der ellers ikke ville have haft midler til at holde en jul.

 

Selvom kalenderen stadig kun sagde november, så var der allerede masser af julestemning, da medlemmerne mødte ind og pladerne blev lagt klar. Foran sig havde de to en halv times intensiv julebanko, der kun blev afbrudt af 30 minutter med gløgg og æbleskiver. Undervejs blev der delt 102 hovedpræmier ud, som vores velvillige sponsorer havde stillet til rådighed.

 

Medlemmerne har virkelig taget ideen til sig om, at vi kan kombinere godt kollegaskab og fællesskab på tværs med at gøre en forskel for andre
-Anne Marie Bay, afdelingsformand HK Midt

Som fællesformand i HK Midt, Anne Marie Bay, konstaterer, så fejler opbakningen ikke noget. Hverken hos medlemmer eller sponsorer:

 

    - Vi er i afdelingen naturligvis stolte af, at så mange HK Midt’ere for femte gang bakkede op om ideen med vores julebanko. Der var fuldt hus ved alle plader og borde – og i øvrigt en venteliste. Så medlemmerne har virkelig taget ideen til sig om, at vi kan kombinere godt kollegaskab og fællesskab på tværs med at gøre en forskel for andre, siger hun:

    - Jeg oplever, at HK-fællesskabet har fuld gevinst af nogle hyggelige timer sammen. Det er dog også en vigtig ekstra dimension for os alle, at de mange solgte spilleplader igen i år indbragte et stort beløb. De penge kommer hurtigt ud, hvor de gør en stor forskel for andre. For allerede denne jul kan Dansk Folkehjælp med vores bidrag sikre julen for omkring tyve familier, der ellers ikke ville have haft midler til at holde en jul.

352 medlemmer samlet til HK Midts Julebanko

Foto: Der var fyldt i konferencesalen "Neptun" i Mødecenter Fabrikken da HK Midt afholdt julebanko for 352 fremmødte medlemmer.

 

Dansk Folkehjælp har i år modtaget hele 18.796 ansøgninger om julehjælp, hvilket er en markant stigning i forhold til sidste år, hvor ca. 16.000 søgte om julehjælp. Netop derfor falder den flotte donation fra HK’s bankoglade medlemmer et godt sted.
-Yvonne Lerche, projektleder i Dansk Folkehjælp

 

Dansk Folkehjælp: ”Behovet for julehjælp er stort…”

HK Midt havde valgt at give deltagerne den første bankoplade gratis, hvorefter de skulle betale 10 kroner for pladerne – og købelysten var heldigvis stor. Det resulterede i et overskud på hele 26.440 kroner blot ved salg af bankoplader, og da HK Midt samtidig donerede ekstra 10.000 kroner kunne der overrækkes hele 36.440 kroner til Dansk Folkehjælp.

Glæden ved donationen og det klækkelige beløb var da heller ikke til at tage fejl af, da projektleder Yvonne Lerche, repræsentant for Dansk Folkehjælp, kom for at afhente donationen:

    - Det giver rigtig god mening med denne donation netop nu, da behovet for julehjælp er rigtig stort, sagde hun og satte tal på. For Dansk Folkehjælp har i år modtaget hele 18.796 ansøgninger om julehjælp, hvilket er en markant stigning i forhold til sidste år, hvor ca. 16.800 søgte om julehjælp. Netop derfor falder den flotte donation fra HK’s bankoglade medlemmer et godt sted.

Bankoplade på bord med nogle af numrene markeret som læst op

Foto: Ekstra plader kunne købes, og pengene fra salg af disse - plus 10.000 kroner - gik til Dansk Folkehjælp.

 

Både til medlemmerne, medarbejderne i HK Midt og sponsorerne skal der lyde en stor tak for at gøre årets julebanko muligt. Sammen gør vi en forskel for andre.
-Anne Marie Bay, afdelingsformand HK Midt

 

Hele indsatsen værd

Der er ingen tvivl om, at et stort arrangement som julebanko kræver en stor indsats fra både medarbejdere og sponsorer:

    - Vi har pladsen til arrangementet i Odin Havnepark, og samtidig er det hele arbejdet værd. Alene checken til Dansk Folkehjælp og de andre gode formål, vi har givet til de senere år, er en stor del af motivationen. Vi oplever desuden en flot opbakning fra vores sponsorer, der igen og igen stiller op med fine banko-gevinster til både rækker og fulde plader. Så både til medlemmerne, medarbejderne i HK Midt og sponsorerne skal der lyde en stor tak for at gøre årets julebanko muligt. Sammen gør vi en forskel for andre, runder Anne Marie Bay af. Hun glæder sig over, at medlemmernes rundhåndede julebanko-bidrag nu er givet godt videre til Dansk Folkehjælp – og til de danskere, der har brug for en hjælpende hånd i julen.

 

faktaboks: dansk folkehjælps julehjælp

Det er 15. år i streg, at Dansk Folkehjælp i samarbejde med Ekstrabladet indsamler til julehjælp. 18.796 børnefamilie har søgt om julehjælp i år. Julehjælpspakken består af 1.800 kroner pr. familie. 800 til gavekort eller købmandskurv fra Rema 1000 og 1.000 kroner til gavekort fra sendentanke.dk til gaver til børnene. Kriterier for at kunne ansøge: Være enlig forsørger, på overførselsindkomst og have hjemmeboende børn under 18 år. For at dække alle, skal der indsamles over 33 millioner kroner. I skrivende stund er der indsamlet ca. halvdelen.