Feriedage

1. januar: Årets første dag er altid en fridag. I 2023 falder 1. januar på en søndag, så du starter desværre ikke det nye år med en ekstra fridag.
Påsken: Første fridag i påsken er skærtorsdag den 6. april, og du kan holde fri til og med 2. påskedag, som er mandag den 10. april. Altså 3 fridage – foruden weekenden, naturligvis – sådan som påsken altid giver.

Torsdag 6. april: (skærtorsdag)

Fredag 7. april: (langfredag)

Mandag 10. april: (2. påskedag)

1. maj: For nogle er det en fridag, for andre er det en halv fridag og for andre igen en ganske almindelig arbejdsdag. I 2023 ligger 1. maj på en mandag.

Store Bededag: Heldigvis en helligdag og dermed en fridag. Den falder fredag den 5. maj, så du kan se frem til en forlænget weekend.

Kristi Himmelfartsdag: Igen en af de dage, der altid giver fri, og den falder i 2023 torsdag den 18. maj.

Grundlovsdag: Endnu en af de tricky, for ikke alle har fri på grundlovsdag. Og ligesom med 1. maj har nogen måske en halv fridag. Ligesom 1. maj falder grundlovsdag 5. juni i år på en mandag.

2. pinsedag: Der er nu noget rart ved, at ugen først begynder en tirsdag. Anden pinsedag falder nemlig altid på en mandag og i 2023 bliver det mandag den 29. maj.

Jul og nytår: Arbejdsgiver- eller lønmodtagerjul? Det er altid det store spørgsmål. I år falder 24. december på en søndag. Til gengæld ligger de tre fridage, som alle har, (25. december, 26. december og 1. januar 2024), alle på hverdage.
Søndag 24. december (juleaftensdag),
Mandag 25. december (1. juledag, fridag)
Tirsdag 26. december (2. juledag, fridag)
Søndag 31. december (nytårsaftensdag)
Mandag 1. januar (nytårsdag, fridag)

I 2023 skal du altså bruge 3 fridage, hvis du vil holde ferie mellem jul og nytår. Til gengæld falder 23. december på en lørdag og derved på en fridag, hvis du er så heldig at have fri i weekenderne.

Udover de ovennævnte fridage er der naturligvis stadig weekenderne, som der er 52,5 af for at være helt præcis – samme antal som i 2022. Hertil kommer dine fem lovbestemte ferieuger og for de fleste med en overenskomst også en 6. ferieuge.

Tjek, hvad der gælder for dig i din overenskomst, som du kan finde under din profil på mithk.dk