Julie og kollegerne fra økonomiafdelingen står sammen med repræsentanterne fra HK

Foto: Julie Warncke Joyce (blomstret top) står sammen med kollegerne i økonomiafdelingen hos Maersk Training i Svendborg. Det er elevansvarlig Thomas Svendsen der holder gavekortet på 5.000 kr. som afdelingen kan bruge på et socialt arrangement. Bag ved ham står økonomidirektør Brian Weishaupt. Yderst til venstre står Marianne Glintborg, formand HK Privat Midt, og bag ved Julie står Henriette Fuglsang, organisator i HK Midt.


Julie fortsætter i indstillingen:

”Jeg får følelsen af at være på lige fod med mine kollegaer. Der er tillid til mit arbejde og det giver en tryghed i at jeg gør det godt. Jeg føler mig inddraget i min oplæring og i afdelingen. Dagene er fyldt med spændende og udfordrende opgaver. Særligt den oplæringsansvarlige har kæmpe betydning for denne indstilling til årets læreplads. Han er kompetent og engageret i min oplæring og trivsel. Jeg er elev men har stor tro på at jeg kan bidrage til det faglige og det sociale.” 

De flotte og anerkendende ord fra Julie blev forleden vekslet til en kåring som Årets Læreplads 2022 i HK Privat Midt.

 

Kage og kolleger afbrød mødet

Julie Warncke Joyce havde formået at holde kåringen hemmelig for næsten alle kollegerne. Så da HK ankom på parkeringspladsen med kage, diplom og gavecheck blev kollegerne samlet foran den lukkede dør til mødelokalet, hvor Julies elevansvarlige og økonomidirektøren uvidende om overraskelsen holdt møde.

 

Prisen gives til en arbejdsplads, der giver sine elever spændende udfordringer, som samtidig har et godt arbejdsmiljø og et godt kollegialt fællesskab. Indstillingen fra Julie afspejler i høj grad dette, så vi er ikke i tvivl om, at Maersk Training fortjener at vinde prisen.
- Marianne Glintborg, formand HK Privat Midt

 

Da alle var samlet blev de to mødedeltagere høfligt afbrudt med nyheden om, at Maersk Training var Årets Læreplads 2022. Det var Marianne Glintborg, afdelingssektorformand i HK Privat Midt, der læste nomineringen op og fortalte om, hvorfor det er så vigtigt med gode lærepladser:

    - Arbejdspladserne har brug for dygtige elever, og elever har brug for gode lærepladser. Derfor kårer vi Årets Læreplads, for at synliggøre og anerkende de læringsmiljøer og initiativer, som arbejdspladserne skaber. Det er desuden vigtigt for os som fagforening, at læretiden foregår under ordentlige og trygge arbejdsvilkår, siger hun og fortsætter:

    - Prisen gives til en arbejdsplads, der giver sine elever spændende udfordringer, som samtidig har et godt arbejdsmiljø og et godt kollegialt fællesskab. Indstillingen fra Julie afspejler i høj grad dette, så vi er ikke i tvivl om, at Maersk Training fortjener at vinde prisen.


Slik og kage var på bordet for at fejre kåringen som Årets Læreplads

Foto: Slik og kage var på bordet for at fejre kåringen som Årets Læreplads

 

Det er en kæmpe anerkendelse, og noget af det, jeg er mest stolt over. De resultater, vi ellers laver, er jo vand i forhold til, når det som her drejer sig om mennesker
-Thomas Svendsen, elevansvarlig og kollega til Julie

 

Særlig ros til den elevansvarlige

Thomas Svendsen er, ud over at være Head of HQ Finance, også elevansvarlig for Julie Warncke Joyce, og han er meget stolt af hendes indstilling, der særligt fremhævede hans indsats:

    - Det gør mig enormt stolt. Som person har jeg altid fokus på eleven, men kan alligevel tit føle at jeg har for lidt fokus på eleven. Så det er jo dejligt at få anerkendelse for, at det, man gør, faktisk er mere end tilstrækkeligt og rent faktisk hjælper eleven på rette vej fagligt og personligt. Det er en kæmpe anerkendelse, og noget af det, jeg er mest stolt over. De resultater, vi ellers laver, er jo vand i forhold til, når det som her drejer sig om mennesker.

Også Brian Weishaupt, økonomidirektør for Maersk Training, er glad for kåringen:

    - Det er fantastisk at blive årets læreplads - at det vi gør bliver anerkendt af eleven, og også i det her tilfælde af HK. Vi har tidligere haft elever, og det har altid været en fornøjelse. Julie bidrager både professionelt og personligt ind i vores organisation.


Diplom i glas og ramme med teksten "Årets Læreplads: Maersk Training"

Foto: Med titlen som Årets Læreplads fulgte et diplom til at hænge op samt et gavekort på 5.000 kr. til et socialt arrangement for afdelingen.

 

”Ikke bare et ekstra sæt hænder”

Det at have en elev skulle ikke bare være for at få ekstra hjælp til bunken af opgaver, fortæller Thomas om tankerne forud for Julie Warncke Joyces opstart:

    - Vi talte meget om, hvad vi gerne ville opnå med at have en elev, og hvad vi kunne tilbyde en elev. Vi ville have et formål med det, både for eleven og for os selv. Det har aldrig været for at få et sæt ekstra hænder ind til at tage fra på opgaver, der havde hobet sig op. Det har altid været for at kunne videregive noget af den erfaring og viden, vi har, for at opbygge nogle kompetencer hos personen, som vi på sigt kan drage fordel af.

    - Så det har været en langsigtet strategi, fordi vi føler, vi har noget at kunne viderebringe, men også for at kunne dygtiggøre os selv. Og det gør vi også ved at tage én ind, som ikke er præget i forvejen, og som kan stille spørgsmålet ”hvorfor gør I sådan”. Det glemmer vi ofte selv i hverdagen, og det har været godt for mig og for teamet generelt at blive udfordret på det, man gør, og på, hvorfor man gør det.