Stine Sønderlund, årets elev 2022 i HK Privat Midt, sammen med Marianne Glinborg, HK Midt

Foto: Stine Sønderlund (tv.), Årets Elev 2022 i HK Privat Midt, sammen med Marianne Glintborg, formand HK Privat Midt

 

Hvordan føles det at vinde titlen som Årets Elev – endda uden at vide, at du er nomineret?

 

    - Meget overraskende. Meget stort, og jeg er mega stolt. Helt vildt. Glad for mine kollegaer og glad for indstillingen, min chef har skrevet. Det var pænt af ham og nogle meget flotte ord, det må man sige, siger Stine Sønderlund der er elev hos Sydfyns Elforsyning.

 

Brunsvigerkage med teksten "Årets Elev 2022"

Foto: Med titlen som Årets Elev 2022 fulgte en kurv med slik og gaver, et diplom til at hænge op samt en kage til at dele med kollegerne.

 

”Pludselig kom I med kage og det hele…”

Stine vidste slet ikke, hun var nomineret. Derfor kom HK’s besøg meget bag på hende:

    - Det var en total overraskelse. Min kollega havde lidt luftet, at hun begyndte at skrive noget, men jeg havde ikke hørt noget endeligt, så jeg tænkte den bare var løbet ud i sandet. Men det var den så ikke.

 

    - De begyndte at finde nogle flag frem i går, og min chef forsøgte at spise mig af med, at det var en af mine andre kolleger, vi skulle fejre, og at det hørte jeg om i morgen. Men jeg synes ikke lige, der var noget i dag, vi skulle fejre. Men pludseligt kom I gående med kage og det hele.

 

Stine har fra dag 1 udvist en aldeles beundringsværdig tilgang til hendes funktion. Hun tilegnede sig lynhurtigt viden omkring interne såvel som eksterne faktorer, der gav hende et solidt fundament for at forstår elbranchen.
-Allan Pendergast, Stines chef
Diplom i glas og ramme med titlen som Årets Elev 2022 og Stine Sønderlunds navn

 

Foto: Med titlen som Årets Elev 2022 fulgte en kurv med slik og gaver, et diplom til at hænge op samt en kage til at dele med kollegerne.

 

Flotte ord fra chefen

Det var Stines chef, Allan Pendegast, der havde indstillet hende til titlen som Årets elev med en meget fin nominering (uddrag):

”Stine har fra dag 1 udvist en aldeles beundringsværdig tilgang til hendes funktion. Hun tilegnede sig lynhurtigt viden omkring interne såvel som eksterne faktorer, der gav hende et solidt fundament for at forstår elbranchen. Det har betydet at Stine hurtigt har tilegnet sig de nødvendige kompetencer, der skal til for at kunne rådgive nye såvel som eksisterende kunder.” 

”Rent menneskeligt har Stine let ved at snakke med forskellige mennesker, både hvad angår kunder, men også kolleger i vores organisation. Det betyder at Stine bliver taget med på råd, når der træffes beslutninger, og hendes bidrag vægter mindst lige så højt, som kollegers, der har været ansat i længere tid. Stine er en værdsat kollega, og vi kunne ikke have valgt en bedre elev.”

Stine blev meget rørt over titlen og de flotte ord:

   - Han (Allan, red.) er heldigvis i forvejen god til at sige det, så det er super rart. Men lige at få titlen oven i hatten, det var fantastisk. Det var en total overraskelse.

  

Ved at kåre Årets elev er vi med til at anerkende og sætte spot på de mange dygtige elever inden for HK’s område, som hver dag gør en særlig indsats hos virksomhederne. Vi håber, at det fokus kan være med til at sikre, at flere unge vælger en HK-uddannelse
-Marianne Glintborg, formand HK Privat Midt

 

Vigtigt at anerkende elever

Det var Marianne Glintborg, formand HK Privat Midt, der var overbringer af titlen til Stine. Hun forklarer her om prisen, og hvorfor Stine vandt: 

   - Ved at kåre Årets elev er vi med til at anerkende og sætte spot på de mange dygtige elever inden for HK’s område, som hver dag gør en særlig indsats hos virksomhederne. Vi håber, at det fokus kan være med til at sikre, at flere unge vælger en HK-uddannelse, da der er brug for flere elever og faglærte på arbejdspladserne.

   - Prisen gives til en elev, der er fagligt dygtig, og som samtidigt gør noget positivt for arbejdsmiljøet på arbejdspladsen – altså er en god kollega. Indstillingen af Stine afspejler i høj grad dette. Så vi var ikke i tvivl om, at hun fortjente at vinde prisen som Årets elev.