Den nye regering vil bringe lægesekretærer i spil til at aflaste sygeplejerskerne. Foto: Mostphotos

- Vi skal se på, hvordan vi kan sikre, at flere, eksempelvis lægesekretærer, kan være med til at aflaste sygeplejerskerne for nogle af de opgaver, som de bruger rigtig meget tid på ude på afdelingerne, sagde den nye sundhedsminister, Sophie Løhde (V) forleden til TV2.

Og selvom det er mangel på lægesekretærer, hilser Nathali Schaap Degn, formand for Danske Sundhedsadministratorers Landsforening sundhedsministerens fremstrakte hånd velkommen.

En del af løsningen

- Jeg er glad for, at vi som lægesekretærer og sundhedsadministrative koordinatorer bliver nævnt som en del af løsningen. For det er vi! Vi skal have endnu flere i gang med uddannelse, og så skal vi have alle de digitale løsninger i spil, som allerede er derude, lyder det fra Nathali Schaap Degn.

Hun er ikke i tvivl om, at de sundhedsadministrative er dem, der binder sundhedsvæsenet sammen:

- Vi skal bruge de rette kompetencer til de rette opgaver, så der skal en opgaveflytning til. Vi vil rigtig gerne understøtte med løsningen af administrative opgaver, og jeg ser frem til, at der kommer endnu flere sundhedsadministrative koordinatorer ud på hospitalerne, så vi netop kan være en del af løsningen for fremtidens sundhedsvæsen, lyder det fra Nathali Schaap Degn.