Medarbejdere i Humacs butikker får overenskomst fra 1. januar 2023. Foto:Julian O'hayon / Unsplash

Der er gode nyheder til ansatte i Humac. Efter konstruktive forhandlinger er det lykkedes HK Handel at tegne overenskomst for alle Humacs nuværende og kommende butikker.

- Vi er selvfølgelig rigtig glade for, at alle ansatte i Humac går et nyt år i møde med overenskomstforhold, siger Mette Høgh, formand for HK Handel, der ser frem til et godt samarbejde med kæden.

Aftalen er indgået efter et længere forhandlingsforløb med Humac og Dansk Erhverv Arbejdsgiver. Seks ud af kædens 22 butikker havde overenskomst, fordi de opfyldte 50 %-kravet. Kravet, der betyder, at hvis 50 % af butikkens ansatte er medlemmer af HK Handel, kan de kræve, at der bliver tegnet overenskomst for deres butik.

I april i år skiftede Humac ejere, således at erhvervsmanden Jacob Andersen nu ejer 70 % af kæden. Han var med på idéen om at sikre ensartet lønforhold for alle kædens ansatte på overenskomstvilkår og fremme de positive forhandlinger. 

Som medarbejder i Humac har du glæde af overenskomsten fra 1. januar 2023. Og som en del af aftalen skal der vælges to regionstillidsrepræsentanter i første kvartal af 2023. Valget går i gang hurtigst muligt i det nye år.

 

Det får du bl.a. med overenskomsten:

  • Fem feriefridage (den 6. ferieuge)
  • Fritvalgsordning
  • Pension
  • Frihed med løn under barns sygdom
  • Ret til selvvalgt uddannelse
  • Og meget mere

 

Find miniudgaven af butiksoverenskomsten med Dansk Erhverv Arbejdsgiver her.