I modsætning til mange andre pensionsselskaber, er PKA meget velkonsolideret, og kan holde hånden under deres medlemmer. Arkivfoto: Mostphotos


I 2023 får medlemmerne i PKA stadig en stabil pension på niveau med, hvad de fik i 2022.
Faktisk har PKA været i stand til at hæve kontorenten til 6 procent. Det er en stigning fra 2022, hvor PKA gav en kontorente på 5 procent. Kontorenten er den forrentning, der hvert år tilskrives medlemmernes opsparing. Helt konkret betyder det flere penge til medlemmerne, og det er med til at sikre forudsigelige og stabile pensioner.

- I PKA har medlemmerne gennemsnitsrente, og det er med til at sikre, at vi både kan give et langsigtet højt afkast, og vi kan give en stabil og forudsigelig pensionsudbetaling. Pensionskassen er meget velkonsolideret, og det betyder, at vi er godt klædt på til at holde hånden under vores medlemmers pensioner, når verden bliver ramt af kriser som i 2022, siger medlemsdirektør Tomas Frydenberg.

Pensionskassen står stærkt trods aktienedgang

PKA har som alle andre investorer oplevet negative afkast på investeringerne det seneste år. Særligt Ruslands angreb på Ukraine har haft stor betydning for økonomien både i Danmark og internationalt.
Men fordi PKA har gennemsnitsrente, sparer pensionskassen op i gode år til at dække tab i dårlige år.
Samtidig har PKA været i stand til at begrænse tabene på investeringerne, fordi pensionskassen investerer bredt. Det betyder, at når aktiemarkederne går ned, står pensionskassen stadig stærkt, fordi den også har store investeringer i fx ejendomme og vind- og solenergi. PKA har derfor skabt et af pensionssektorens bedste afkast i 2022.

- Det er vigtigt for vores medlemmer, at de har en pension, som de kan regne med i både gode og dårlige tider, fordi pensionen fra PKA for rigtig mange af vores medlemmer er den primære indtægt, når de har forladt arbejdsmarkedet, lyder det fra medlemsdirektør i PKA, Tomas Frydenberg.