Bestyrelsesmøde i ABL

HK/ABL's bestyrelse er trukket i arbejdstøjet og planlægger bl.a. årsmøde til marts. Arkivfoto: Fie Jessien Klarlund.

Midt i den travle eksamenstid får du også her årets første nyhedsbrev fra os i HK/ABL’s bestyrelse.
Vi arbejder på fuldt drøn med nye tiltag og ideer, som vi glæder os til at præsentere for dig, når de er klar.

Det helt store projekt er selvfølgelig årsmødet, hvor vi glæder os umådeligt meget til at se jer alle. Tilmeldingen åbner 1. februar, og programmet er lige på trapperne. 

I oktober begyndte vi i den nye bestyrelse, og siden da har arbejdet ikke stået stille. Vi arbejder målrettet ud fra vores visionspapir, der blev vedtaget på årsmødet i 2022. Arbejdet går fremad, og vi fokuserer især på, hvordan vi i HK/ABL kan nå ud til alle jer studerende på uddannelsen. Arbejdet har kastet en masse ideer af sig, som vi glæder os til at præsentere for jer til årsmødet den 17.-18. marts 2023!

Fokus: Mød en dimittend


Jack Filipsen blev færdig i 2022. Foto: Privat.

I en række artikler, du får gennem dit nyhedsbrev, kan du læse om de dimittender, der for nylig er kommet ud på arbejdsmarkedet. 
I denne artikel kan du møde Jack Filipsen, som  blev færdig på uddannelsen i januar 2022 fra UCL i Odense, til en snak om praktik, hvad der sker efter uddannelsen, og hvilke gode råd han gerne vil give nuværende studerende.

Hvilke valgfag havde du?

Internationale organisationer, beskæftigelse og arbejdsret, HR - kommunikation og personalejura, samt forandringsledelse og forandringsaktør.

Hvor var du i praktik?

Adfærdsanalytiker hos iNudgeyou I København. iNudgeyou har specialiserer sig i anvendt adfærdsforskning med det ene mål at udvikle og kommunikere evidensbaserede strategier med pro-sociale formål.

Hvad laver du nu?

I dag forsøger jeg at begå mig som iværksætter. Jeg har startet virksomheden Bottoms Up Digital APS, som er en IT-virksomhed. Vi har produceret en APP med indbygget betalingsløsningen til f.eks. station, festivaler og koncerter.

Har du 3 gode råd til nuværende studerende?

  1. Når du skal vælge valgfag, er det sundt at være i tvivl. Det betyder bare at der formentligt er meget du gerne ville have valgt. Sørg for at det du vælger, er interessant for dig. Man kan godt vælge noget man ikke ved præcis hvad man skal bruge det til. Det kan man fordi, at alle valgfag, uanset hvilket du vælge, vil give dig en vinkel på uddannelsen og gøre at du vil kunne se dig selv i nye muligheder.
  2. Forsøg at forstå og find ro i at, det du lærer når du er på uddannelse, ikke er redskaber du kan bruge ude i den virkelig verden. Det er alt sammen teorien. Derfor når du skal i praktik, kan du godt føle du ikke har lært noget. At uddannelsen har været dårlig eller at du måske selv ikke er klar til praktikken. Men her skal du prøve at finde roen. Alle er klar til praktikken. Fordi den handler ikke om det du kan, men om det du ved fra uddannelsen. I praktikken begynder du nemlig at forstå deres sprog, du kan snakke med om deres hverdag og koble noget teori på. Og inden længe kan du helt automatisk omdanne din viden fra uddannelsen ud med kompetencer.
  3. En gang imellem er det sundt at spørge sig selv – Ville jeg gerne have mig selv som studiemakker? Er jeg en god studiemakker, hvordan bidrager jeg? Hvis alle gjorde det, ville der opstå en fantastisk kultur lige der hvor du og dine venner bruger 1/3 del af jeres vågn timer. Det skal være rart at gå på uddannelsen.

 

Situationen på Absalon

Fra de lidt mere muntre nyheder til en mere alvorlig. Som flere af jer måske har hørt, har Professionshøjskole Absalon valgt at udfase og nedlægge administrationsbacheloruddannelsen.

I HK/ABL er vi meget ærgerlige over situationen og er klar over, at det er yderst alvorligt. Lukningen af uddannelsen betyder, at en hel region af Danmark fra 2026 vil stå uden en vigtig uddannelse til fortsat at bidrage med lokalt forankret arbejdskraft med de nødvendige kompetencer til at drive den offentlige sektors maskinrum.

I HK/ABL arbejder vi på at sætte fokus på vigtigheden af vores faglighed samt nødvendigheden af vores kompetencer på arbejdsmarkedet. Vi er bevidste om, at kvaliteten af vores uddannelse er helt afgørende for, at kommende arbejdsgivere vil have interesse i at ansætte en administrationsbachelor.

Vi arbejder løbende med markedsføring af vores uddannelse. Både i forhold til potentielle nye studerende men i særdeleshed også i forhold til at udbrede kendskabet til vores uddannelse blandt arbejdsgiverne. Det er noget, vi vil sætte turbo på nu.

Giver udmeldingen om at nedlægge og udfase uddannelsen på PH Absalon anledning til spørgsmål, er du som studerende meget velkommen til at kontakte HK/ABL’s sekretariat på abl@hk.dk. Alle spørgsmål er velkommen.

Vigtige datoer

Årsmødet

HUSK at sætte kryds i kalenderen d. 17-18 marts, hvor vi afholder vores årsmøde. I år holder vi det på Hotel Nyborg Strand. Så husk at holde øje med din Facebook, mail eller HK’s hjemmeside, hvor der bliver sendt mere information ud ang. program og tilmelding.

Optagelse på studiet

Har din ven/veninde, søskende, barn eller måske kæreste en gemt administrationsbachelor i maven? Så husk, at flere UC’er stadig har ledige pladser på uddannelsen, med opstart februar 2023!

Er du med på Facebook?

Som medlem af HK og administrationsbachelor kan du være med i vores gruppe på Facebook. Her deler vi erfaringer, viden, diskuterer emner der er relevante, hjælper hinanden med studiet, praktik- og jobsøgning.

👍 Vær med her