Fagbevægelsens er imod regeringens forslag om at afskaffe store bededag. Derfor inviterer man nu til demonstration. Foto: FH

Tilslut dig de røde faner, når fagbevægelsens hovedorganisation (FH) inviterer hele Danmark til demonstration d. 5. februar på Christiansborg Slotsplads.

Med demonstrationen ønsker hele den samlede fagbevægelse at sende et klart signal til regeringen om, at de skal droppe deres planer om at afskaffe Store Bededag som helligdag.

Demonstrationen bliver den foreløbige kulmination på den massive kritik, regeringen har fået fra både fagbevægelsen, kirkerne og befolkningen.

- Det er en sjaskvåd klud, som de danske lønmodtagere får smidt i ansigtet, når regeringen beslutter sig for at fjerne store bededag. Det kommer til at koste mine medlemmer både lønkroner og en vigtig fridag, som mange har kunne regne fast med hvert år. Derfor står jeg også klar til demonstrationen, siger Mette Høgh, der er formand for HK Handel.

Hele Danmark er inviteret

Demonstrationen finder sted fra klokken 14 til 16, og alle, der har lyst, kan deltage.

Udover taler byder programmet fra demonstrationen også på optrædener fra blandt andet musikerne Anne Linnet og Tessa.

- Det er hele Danmark, som fagbevægelsen inviterer til demonstration. Så alle har mulighed for at komme forbi og markere deres holdning til regeringens forslag, siger Mette Høgh.

HK arrangerer bustransport fra flere byer rundt i landet. Find mere information om busserne her.