- Det er megafedt at være kontorelev! Og hvis det ikke havde været fordi, min mor er tidligere kontorassistent, så havde uddannelsen nok ikke været så tiltalende for mig. Jeg vil være med til at tale uddannelsen op, gøre den federe, nedbryde fordomme og simpelthen fortælle alle, at det er en super uddannelse. Og at den rummer så utrolig mange forskellige muligheder, lyder det fra 26-årige Matilde Villemoes, der netop er valgt som formand for Kontoreleverne i HK Kommunal.

Det seneste år har hun været en del af udvalget som menigt medlem, men da den tidligere formand, Christina Sigaard Svensson gik af, blev Matilde Villemoes inspireret til at føre stafetten videre.

- Jeg synes, at Christina har gjort det megagodt. Hun har været meget inkluderende og inspirerende. Vi havde i et sindssygt godt fællesskab og fik udrettet meget, så det vil jeg gerne være med til at videreføre, lyder det fra Matilde Villemoes.

Kan selv præge sin uddannelse

Hun sidder selv med økonomi i borgmesterens afdeling i Aarhus Kommune og er meget begejstret for sin elevplads.

- Det bedste ved at være kontorelev er, at jeg har supermeget medbestemmelse og rigtig meget opbakning. Du kan f.eks. selv være med til at bestemme hvilke afdelinger, du gerne vil sidde i og hvilke områder og opgaver, du gerne vil arbejde med. Du får hele paletten og har meget stor indflydelse på din elevtid, fortæller Matilde Villemoes.

En af de opgaver, den nye formand blandt andet har sat sig på i Aarhus Kommune, er udviklingen at et nyt robotsystem, der skal automatisere rutineprægede opgaver. Og det er megafedt, lyder det fra Matilde Villemoes.

- Hvis man er opsøgende og brænder for det, så kan virkelig selv præge sin uddannelse. Jeg håber da på en fastansættelse i økonomi, når jeg er færdig. Jeg kan godt lide at nørde og fordybe mig i de arbejdsopgaver, jeg sidder med. Og så tilfredsstillelsen ved at få ting til at stemme og se det gå i nul.

Flere elevnetværk

Matilde Villemoes er oprindeligt uddannet i detailbranchen og besluttede under corona, at der skulle ske noget nyt. Som kontorelev føler hun, at hun har fundet sin rette gren og glæder sig til at gøre noget for alle de andre kontorelever rundt omkring i landet.

- Jeg håber, at vi i elevudvalget kan være med til at bygge bro mellem elevudvalget og kontoreleverne ude i kommunerne. At vi kan være et talerør for eleverne og tage deres håb og drømme med, når vi har fokus på uddannelsen. Helt konkret skal vi have startet flere elevnetværk op i kommunerne. Det kan give omtale af uddannelsen, fordi det skaber godt sammenhold og arbejdsmiljø. Og når man er glad, fortæller man måske om det privat og på sociale medier – så det kan være startskuddet til at give kontoruddannelsen et bedre image, lyder det fra den nye formand, Matilde Villemoes.