Kronprinsen

H.K.H. Kronprins Frederik åbnede DM i Skills i Messe C i Fredericia.

Det var en stolt og glad H.K.H. Kronprins Frederik, der i formiddags officielt åbnede DM i Skills i Messe C i Fredericia. Kort forinden havde de 280 deltagende elever gået indmarch på scenen.

- I går med rank ryg og et skævt smil på læben. Og det er i hvert fald halvvejs af den måde, man viser, hvordan man har det, hvor stolt man er over at være den, man er, og hvad man laver, sagde H.K.H. Kronprins Frederik bl.a. i sin tale.

- Glem ikke det i den videre færd fremefter i livet, understregede H.K.H. Kronprins Frederik.

DM i Skills er det årlige Danmarksmesterskab for unge fra erhvervsuddannelserne. De mange talentfulde unge præsenterer 68 forskellige fag.

5 erhvervsuddannelser indenfor HK Privats område er repræsenteret. Det gælder mediegrafikere og grafiske teknikere, som begge er såkaldte konkurrencefag. Her skal 10 elever kæmpe om at blive landets bedste inden for netop deres fag.

Derudover er handelsuddannelsen, tanklinikassistentuddannelsen og som noget nyt i år fitnessuddannelsen også repræsenteret som såkaldte demofag. Her vil flere end 30 elever fordelt på de tre fag blandt andet dyste i forretningsmodeller og lave tandfyldninger, mens besøgende blandt meget andet kan reparere huller i gipstænder og opleve en dag som handelselev gennem virtual reality.

- Til dette års DM i Skills får vi virkelig vist de mange muligheder, der er i erhvervsuddannelserne indenfor HK Privats område. Det er enormt motiverende, at så mange engagerede elever brænder for deres fag, vil vise det frem og inspirere andre unge, siger Simon Tøgern, formand HK Privat.

- Og så er det godt, at det er noget, vi er sammen med arbejdsgiverne om. Det er endnu et eksempel på, at det gør en forskel, når vi står sammen, siger han.

To af de elever, der i år er særligt udvalgt til at repræsentere deres fag, er Simon og Mathilde. Læs, hvorfor de har valgt at deltage, og hvad de synes, er allerfedest ved netop deres fag.

”Tandklinikfaget er oftest gemt lidt væk”

 

Mathilde
Mathilde Rosenkilde (22 år), tandklinikassistentelev.

”Tandklinikfaget er oftest gemt lidt væk. Det er aldrig det, man ser eller hører om som det første. Derfor er det vigtigt, at vi får vist vores fag frem, og det er jeg glad for, at jeg i år kan være med til. Jeg glæder mig til at få nogle gode snakke med unge, der er interesseret i faget, og måske også deres forældre.”

”Jeg er selv lidt over halvvejs i mit studie. Det bedste ved skolen er det stærke sociale fællesskab. På klinikken er det fedt at arbejde ved stolen med forskellige patienter, problemstillinger og behandlinger. Dagene er aldrig ens, og det gør det utroligt spændende.”

”Det, der har overrasket mig mest ved arbejdet, er, hvor mange forskellige patienter der kommer og sætter sig i stolen, og hvor meget psykologi og kommunikation fylder – det er ikke ”bare” at behandle. Hvis patienter kommer med tandlægeskræk, betyder det virkelig meget at være forstående og hjælpe dem. Det er virkelig fedt, når de går glade og trygge derfra og siger tak.

”Det, der har overrasket mig mest, er, hvor mange muligheder der er i uddannelsen”

 

Simon Friis Andersen
Simon Friis Andersen (22 år), handelselev med speciale i salg hos Migatronic.

”Efter at have færdiggjort min HHX vidste jeg ikke rigtig, hvad jeg skulle. Da jeg fik øjnene op for handelsuddannelsen, var jeg ikke længere i tvivl. Det er fedt, at man både får en uddannelse og praktisk erfaring, som man kan skrive på CV’et. På de løbende skoleophold får jeg en masse værktøjer og teori, som jeg så kan koble på de opgaver, jeg sidder med derhjemme.”

”I min elevstilling, hvor jeg er backoffice for sælgere og også har min egen kontakt med kunder, importører og forhandlere, taler jeg med folk fra alt fra Cypern til Taiwan. Det er spændende at få lov at arbejde sammen med mennesker fra en helt anden kultur – det giver mig virkelig mulighed for at prøve mig selv af.”

”Det, der har overrasket mig mest, er, hvor mange muligheder der er i uddannelsen i skills. Det er en god affyringsrampe til at komme ind på jobmarkedet i fede stillinger. Hvis du får en uddannelse indenfor en af de brancher, der mangler kvalificeret arbejdskraft, står der virkelig mange virksomheder på spring efter dig bagefter. Det motiverer mig meget.”

”Både min familie og mine venner har spurgt, om ikke jeg er nervøs ved at skulle deltage. Jeg glæder mig bare. Jeg tror, det bliver en fest at møde og netværke med en masse nye mennesker. Både de andre elever fra handelsuddannelsen og resten af uddannelserne, der er repræsenteret, men også med de mange besøgende. Det giver jo helt vildt god mening, at de unge, der står og skal vælge kan komme her og høre om vores hverdag og erfaring fra os, der står midt i det. Os elever fra handelsuddannelsen bliver opdelt i to hold, hvor vi skal dyste om at lave den mest bæredygtige forretningsmodel.”

”Personligt havde jeg aldrig turde drømme om, at jeg ville blive udvalgt til at deltage i DM i Skills. Det er jeg selvfølgelig stolt af. Jeg ser det som en stor og sjov udfordring. Jeg bliver jo ikke nødvendigvis spurgt igen, så det er med at gribe chancen, når den er der.”

DM i Skills er åben for alle interesserede, og der er gratis adgang til arrangementet.