Alt i alt blev det til mange gode, faglige snakke med en masse unge mennesker. Det var en god oplevelse at møde dem og fortælle dem om, hvordan man selv har gjort en masse positive erfaringer med at være del af et stærkt, fagligt fællesskab
- Anne Marie Bay, fællesformand HK Midt

HKs stand på DM i Skills 2023 med folk der står og snakker

Foto: HKs stand på DM i Skills var velbesøgt alle dage. Duften af popcorn trak uden tvivl folk til, og det blev til mange gode snakke om HK-fagene, uddannelse og faglighed.

    - Jeg synes, det gik fantastisk med vores HK Midt-stand under DM i Skills. Stor ros til vores ungdomskonsulent Lasse, der havde lavet et godt forarbejde med standen, der alle tre dage var velbesøgt. Alt i alt blev det til mange gode, faglige snakke med en masse unge mennesker. Det var en god oplevelse at møde dem og fortælle dem om, hvordan man selv har gjort en masse positive erfaringer med at være del af et stærkt, fagligt fællesskab, fortæller Anne Marie Bay, der er fællesformand i HK Midt.

 

 

Der var en tydelig glæde hos dem over at lære et fag og vise det frem under DM i Skills.
- Anne Marie Bay, fællesformand HK Midt

Vindere HK fag DM i Skills: Sofie Scheibner, Andreas Balleby Hansen, Anders Dissing Dæncker

Foto: Vinderne af DM i Skills i deres HK-fag fik et "tillykke" og en gavekurv med på vejen fra HK Midt. Fra venstre er det grafisk tekniker Andreas Balleby Hansen (TECHCOLLEGE, Stibo Complete), blomsterdekoratør Sofie Scheibner (Aarhus Business College/Handelsfagskolen, Hasle Blomster) og mediegrafiker Anders Dissing Dæncker (Herningsholm Erhvervsskole og Gymnasier, Clipper). Det var Anne Marie Bay, fællesformand HK Midt (blå jakke) og Marianne Glintborg, formand HK Privat Midt der overrakte gavekurven.

 

Faglig stolthed giver optimisme

For Anne Marie Bay var det samtidig godt at fornemme de unge Skills-deltageres egen faglige stolthed:

    - Der var en tydelig glæde hos dem over at lære et fag og vise det frem under DM i Skills. Arrangementet har samtidig en god bredde med alle de mange forskellige fag, der er repræsenteret. Det betyder også noget, når vi skal ud at sælge ideen om en erhvervsfaglig uddannelse til flere unge. På Skills var der mange unge rollemodeller, der kan være med til at fortælle historien om, hvor fedt det er at lære et fag, fortæller hun og tilføjer:

    - På den måde gør DM i Skills mig lidt mere optimistisk, når det gælder antallet af faglærte danskere. Det tal skal vi have øget, hvis vi skal fastholde aktivitetsniveauet frem mod 2030, hvor der som bekendt kommer til at mangle op mod 100.000 faglærte. Når jeg ser de mange og begejstrede unge mennesker under DM i Skills, så tror jeg på, at vi kan få flere til at gå den erhvervsfaglige vej.

 

På vores stand kunne alle, der drømmer om at arbejde i et af HK-fagene, komme hen og få en god snak og blive inspireret
-Lasse Bylov Larsen, ungdomskonsulent HK Midt

 

 

Billeder: De HK-fag der dystede om sejren til DM i Skills.

 

HK fik vist fagene frem

Ungdomskonsulent i HK Midt, Lasse Bylov Larsen, har den helt samme positive oplevelse af DM i Skills som Anne Marie Bay:

    - Vi var med på DM i Skills, fordi det giver mening i forhold til de mange og forskellige fag, som HK repræsenterer. Dem fik vi vist frem, og vi fik mødt mange SKOLEELEVER, studerende og gæster i øvrigt, der alle fik et indtryk af, at vi som fagforening bakker op om vores HK-fag. På vores stand kunne alle, der drømmer om at arbejde i et af HK-fagene, komme hen og få en god snak og blive inspireret, fortæller Lasse og fortsætter:

    - Der er ingen tvivl om, at popcorn-maskinen og duften af popcorn trak mange over til vores stand. Her stod vi så klar med et fagligt lykkehjul, quiz og masser af HK’ere, der stod klar til faglige snakke med gæsterne, der aldersmæssigt gik helt fra 7. klasse og op til de ældre årgange.

 

Flot opbakning og værdifuldt netværk

    - For mig personligt var det samtidig rart at se, hvordan hele HK-organisationen bakkede op om vores deltagelse. Hele vores ungdomsnetværk i HK Midt, masser af kolleger og formændene i afdelingen var med i vores vagtplan for de tre dage i Fredericia. Det gav mulighed for at tale med flest mulige af de mange unge mennesker på DM i Skills, men det gav også mulighed for at skabe værdifulde netværk på tværs af ungdomsnetværket og resten af HK Midt, siger Lasse, der undervejs løb ind i et praktisk problem, han dog nemt kunne løse:

    - Fordi der kom så mange gæster forbi vores stand, så kom vi til at mangle corn til popcorn-maskinen! Heldigvis kunne jeg sende Anne Marie afsted efter flere, og det endte med, at vi alt i alt poppede 34 kilo corn. Det svarer til 1250 liter popcorn, og når den helt store bøtte i biografen er på 5 liter, så fortæller det lidt om, hvor mange gæster vi havde. Vores bægre til popcorn var kun 0,7l. Så kan man selv prøve at regne efter, hvor mange vi udleverede på de tre dage, runder Lasse af med et smil.