- Dørene åbner klokken 16.00, så alle har mulighed for at lande her lige efter arbejde, hvis de har brug for det. Her vil deltagerne blive budt på bobler, snacks og en chance for at netværke, inden der klokken 17.00 er foredrag og efterfølgende middag, fortæller Brita Andersen, der er sektorformand i HK Stat Midt:

    - Selve generalforsamlingen har vi valgt at lægge sidst i programmet, så vi har den tid til beretning, debat og valg til bestyrelsen, der skal til. Hverken mere eller mindre. Det handler også om at have tid til et godt og ordentlig valg til bestyrelsen, der naturligvis er et helt centralt forum i HK Stat Midt-regi. I år er Rita Bundgaard samtidig ikke bare med som gæst, som hun plejer. Hun har også lovet at give os et lille indlæg, hvor hun giver en status på sektoren og vores aktiviteter.

 

”Arbejdet i sektorbestyrelsen har givet mig rigtig meget…”

Belinda Nissen
Belinda Nissen
Belinda Nissen er chef for Personale og Kompetence i Fællesadministrationen på Syddansk Universitetsbibliotek. Efter syv år i sektorbestyrelsen træder hun nu ud, fordi hun har fået nyt job og ikke længere er tillidsrepræsentant. Hun vil dog gerne anbefale andre at stille op til bestyrelsen og tage del i bestyrelsesarbejdet:
 
    - Arbejdet i sektorbestyrelsen har givet mig rigtig meget i form at et stærkt netværk, personlig udvikling og ikke mindst indflydelse. Sektorbestyrelsen gør et stort arbejde for at styrke vores tillidsrepræsentanter ude på arbejdspladserne. Ligesom løn, gode arbejdsvilkår og et godt arbejdsmiljø ikke kommer helt af sig selv, men kræver en fokuseret indsats. 
 
    - Der er stadig meget at arbejde for, så fremtidens arbejdspladser forhåbentlig udvikler sig i en positiv retning for de næste generationer. Jeg håber derfor, det lykkes at få valgt nye kræfter ind i sektorbestyrelsen, der vil være med til at sætte fremtidens dagsorden for vores medlemmer. Bestyrelseserfaring er absolut ikke et must, da den øvrige bestyrelse er søde og hjælpsomme - og et frisk pust er nogle gange det, som skal til for at skabe ny energi.

 

Opfordring til at stille op

    - Sektorbestyrelsen er et vigtigt sparrings-forum for min funktion som sektorformand. For det er bestyrelsen, der sammen med vores tillidsvalgte og min egen tætte kontakt til medlemmer, holder mig opdateret i forhold til, hvad der rører sig hos medlemmerne og på arbejdspladserne. Dialogen med bestyrelsen giver mig vigtig viden og mulighed for at vende ideer med nogle gode sparringspartnere, siger Brita Andersen om samarbejdet mellem bestyrelse og den medlemsvalgte sektorformand:

    - Det er en vigtig rolle, du har som bestyrelsesmedlem, fordi vi som bestyrelse repræsenterer alle medlemmer. Jeg kan derfor kun opfordre medlemmer til at stille op, hvis de gerne vil være med til at gøre en forskel for alle medlemmer og samtidig synes, at netop deres fagområde også skal være repræsenteret i bestyrelsen.

 

Er du nysgerrig på bestyrelsesarbejdet i HK Stat Midt?

Så er du velkommen til at kontakte både sektorformand Brita Andersen og medlemmerne af bestyrelsen. De svarer gerne på dine spørgsmål om, hvordan og med hvad sektorbestyrelsen arbejder. Du finder medlemmerne her, og Brita Andersen formidler gerne kontakten: https://www.hk.dk/omhk/afdeling/midt/hk-stat-midt

 

mere info

 

 

om foredraget "lev for det halve - få det hele"

Foredrag til generalforsamlingen i HK Stat Midt:

 

Lær, hvordan du kan skrue ned for forbruget, leve mere klimabevidst og få bedre tid til det vigtige. Nanna Hyldgaard Hansen fortæller, hvordan hendes familie har lagt hele deres liv om og lever for halvt så mange penge som før. Uden at flytte og uden at savne noget.

Foredraget giver også et indblik i, hvordan det er et have stress, og hvorfor det virker så svært for mange børnefamilier at få hverdagen til at hænge sammen.

Foredraget er fyldt med enkle sparetips og praktiske hverdagsråd. Lige til at gå til, så du kan leve for mindre og få mere tid til det, der er vigtigt. Samtidig deler Nanna Hyldgaard Hansen åbenhjertigt familiens forskellige overvejelser og erfaringer undervejs i forløbet.