Dorte Müller, institutchef på Københavns Professionshøjskole, fortæller, at de øger optaget på uddannelsen, fordi Region Hovedstaden har givet udtryk for, at der er et stort behov for flere sundhedsadministrative koordinatorer. Foto: Privat

Der bliver løbet rigtig stærkt på de danske hospitaler, og der mangler administrative hænder! Det har de bemærket på Københavns Professionshøjskole, hvor de nu øger optaget på uddannelsen kun halvandet år efter, det første hold blev skudt i gang.

- Vi kan forstå på Region Hovedstaden, at der er et stort behov for flere sundhedsadministrative koordinatorer, og det vil vi selvfølgelig gerne imødekomme. Derfor har vi besluttet, at vi opretter et nyt vinteroptag, samtidig med at vi øger uddannelsespladserne fra 90 til 120, fortæller Dorte Müller, der er institutchef på Københavns Professionshøjskole.

Uddannelse med jobgaranti

Indtil nu har der kun være to optag af sundhedsadministrativ koordinator-studerende. Uddannelsen er ikke en konkurrent til lægesekretærerne, da der er brug for begge faggrupper, forklarer Dorte Müller.

- Vi har gode erfaringer med, at det virker at lave en uddannelse, der kombinerer viden og praksis bredere. Især i forhold til teknologiområdet. Og så er der nogle mennesker, der har lyst til at gøre en forskel i sundhedsvæsenet, men som måske ikke har lyst til at arbejde direkte med sygdom. De kommer hurtigt ud i praktik – og selvom det første hold endnu ikke er færdigt, så kan vi se, at mange allerede i praktikken får bekræftet, at de kan gøre en stor forskel. Og så kan man jo – med den efterspørgsel – sige, at der er jobgaranti i et sundhedsvæsen, der er i rivende udvikling, lyder det fra Dorte Müller.