De første administrationsbachelorer kom ud på arbejdsmarkedet som færdiguddannede i 2012. En ny uddannelse, der skulle bygge bro mellem HK’ere og akademikere. De første års skepsis har lagt sig og siden har administrationsbachelorerne vist sit værd og er blevet en påskønnet og anerkendt gruppe ude i kommunerne. I 2022 var der rekordmange administrationsbachelorer, der dimitterede - hele 576.

Stor interesse

En af dem, der mærker at faggruppen har vundet indtog på arbejdsmarkedet, er Marie-Louise Tind Rasmussen, der er uddannelsesleder på UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole i Odense.

- På UCL oplever vi en større og større interesse fra alle politisk styrede organisation i forhold til at ansætte administrationsbachelorer, det gælder både kommunale, statslige og private organisationer. Samtidig oplever vi, at administrationsbachelorer mere og mere sidder i positioner, hvor de selv ansætter administrationsbachelorer. På den måde bliver cirklen jo afsluttet, lyder det fra Marie-Louise Tind.

Hun tilføjer, at de interesserede arbejdsgivere lægger vægt på administrationsbachelorernes tværprofessionalitet, brede viden og indfaldsvinkel til opgaverne.

Ikke i mål

Også Pia Lund Jeppesen, der er næstformand i HK Kommunal er begejstret for de flotte dimittendtal. Hun håber, at de mange nyuddannede administrationsbachelorer vil bidrage til at gøre en forskel i velfærdens maskinrum og gøre deres kompetencer gældende i kommunerne.

- Jeg er glad og stolt over, at vi så rigtigt dengang vi sammen med KL lavede uddannelsen. Det glæder mig selvfølgelig, at rekordmange har dimitteret i 2022. Men vi må også erkende, at det er langt sejt træk at få etableret en helt ny uddannelse på arbejdsmarkedet. Men vi hviler ikke på laurbærrene. Vi arbejder videre for at gøre uddannelsen endnu mere kendt og anerkendt i kommunerne, lyder det fra Pia Lund Jeppesen.