Det er kollegaen Gitte Bak, der har indstillet Laila til prisen.

 

I alt er 1.452 kolleger i hele landet blevet nomineret til titlen Danmarks Bedste Kollega.

 

De 10 finalister kommer sammen med den kollega, der har indstillet dem, til award show i Tivoli Congress Center, hvor kåringen af Danmarks Bedste Kollega finder sted torsdag den 27. april 2023.

 

Her kårer Great Place to Work også Danmarks Bedste Arbejdspladser.

 

Laila Skovgaard Jespersen sammen med Gitte Bak, der har nomineret hende til prisen Danmarks Bedste Kollega, og Inger Stranddorf, afdelingsformand for HK MidtVest

Laila Skovgaard Jespersen (i midten) blev overrasket af sine kolleger heriblandt Gitte Bak (til højre), der har indstillet hende til prisen Danmarks Bedste Kollega, og af Inger Stranddorf (til venstre), afdelingsformand for HK MidtVest. (Foto: Lars Holm)

 

Finalist overrasket på arbejdspladsen

Laila Skovgaard Jespersen fik tirsdag 28. marts 2023 at vide, at hun er finalist til Danmarks Bedste Kollega.

 

Det skete, da hun blev overrasket i et mødelokale af Gitte Bak, sine kolleger og Inger Stranddorf, afdelingsformand for HK MidtVest.

 

Laila troede, at hun skulle til et almindeligt møde. I stedet blev hun overrasket med konfettikanoner, flag og lagkage.

 

Laila sørger for, at alle har det godt

I sin indstilling af Laila fortæller Gitte Bak:

 

- Laila er opmærksom på alle kollegers trivsel. Hun har et stort omsorgsgen, og hun er den, som altid køber blomster og små gaver til kolleger, som har haft det særligt svært eller stået i en krævende situation på jobbet.

 

- Laila kommer hver dag glad og med stort overskud på arbejde, og hun står altid klar, når der skal tages en ekstra vagt. Laila formår at samle personalegruppen og kommer ofte med kage. Måske en lille ting. Men det skaber hygge i en ofte hektisk dag, hvor vi ikke altid når at stoppe op og kigge hinanden i øjnene. Det sørger Laila for, at vi husker. Og så er Laila vildt dygtig.

 

- Laila springer altid til, hvis der er nogen, som har brug for hjælp til en opgave eller, hvis nogen har brug for en snak. Det er altid Laila, som tilbyder at hjælpe, hvis én bliver syg eller andet.

 

- Laila er engageret hver eneste dag på arbejde. Hun har uanede mængder af energi til at brede ud af sin faglige viden på en meget behagelig og ydmyg måde. Laila er aldrig bedrevidende eller hård ved sine kolleger. Hun har et stort engagement i sit arbejde og har tilbudt at passe en borgers kat for, at vedkommende kunne blive indlagt.

 

- Laila springer aldrig over, hvor gærdet er lavest. Hun følger alle opgaver helt til dørs.

 

- Laila ser det bedste i alle, og hun ser deres kvaliteter og stærke sider. Laila kommer med kage og går rundt på alle kontorer og sørger for, at alle bliver tilbudt kage, og hører lige, om alle har det godt på sin kage-runde.

 

- Derfor synes jeg, at Laila er Danmarks Bedste Kollega, og jeg håber, hun vinder.

 

Laila Skovgaard Jespersen og kolleger

Laila Skovgaard Jespersen blev hyldet af sine kolleger i Sygeplejen Nord i Ikast-Brande Kommune. (Foto: Lars Holm)

 

Gode kolleger har stor betydning

Det er sjette gang, at HK uddeler prisen Danmarks Bedste Kollega, hvor vinderen får et gavekort på op til 25.000 kroner til et arrangement på arbejdspladsen.

 

Kåringen af Danmarks Bedste Kollega er et led i HK’s kampagne for et bedre psykisk arbejdsmiljø gennem god KollegaKarma.

 

- Alle gode kolleger fortjener anerkendelse. De betyder meget for vores trivsel på arbejdspladsen. Vi tilbringer en ret stor del af vores vågne tid på arbejdet, så de er vigtige for os alle sammen, siger Inger Stranddorf, afdelingsformand for HK MidtVest.

 

- At være gode kolleger er noget, vi alle kan og skal bidrage til, fordi det giver god energi til os alle sammen. Løn, ledelse og andre forhold har også stor betydning for, at vi trives på arbejdet. Men det at have gode kolleger er den enkelt faktor, som flest peger på, har størst betydning, viser vores undersøgelser, fortæller Inger Stranddorf.

 

Der er nedsat en særlig jury, som vurderer finalisterne. Juryen består af medlemmer fra Dansk Erhverv, Kommunernes Landsforening, Menneskebiblioteket, en HK-arbejdsmiljørepræsentant og HK.

 

Se overraskelsen af Laila:

Artiklen er opdateret 28. marts 2023

Du kan deltage i kurser og arrangementer

Vores kurser tager udgangspunkt i konkrete og aktuelle krav på arbejdsmarkedet. Du møder professionelle undervisere og oplægsholdere, der sikrer, at du får konkret viden med dig hjem. Så står du stærkere både fagligt, socialt og personligt, når du møder udfordringer i hverdagen. Du får det som en del af dit medlemskab - det eneste, det koster dig er din tid.