- Alle burde have en Sandra i deres liv. Det og meget mere skriver Regitze Friis Hviid Løgstrup, der har indstillet sin kollega Sandra Jensen til prisen med en meget flot indstilling. I alt er 1.452 i hele landet blevet nomineret til titlen Danmarks Bedste Kollega, men Sandra Jensen er nået gennem nåleøjet og er blevet finalist.

Finalist overrasket på arbejdspladsen

Sandra Jensen er netop blevet overrasket af hendes kollegaer og formand for HK Privat Østjylland, Søren Sørensen, som kunne fortælle, at hun er finalist til Danmarks Bedste Kollega. Sandra troede, at hun skulle ind på kontoret for at hjælpe en kollega med nogle arbejdsplaner. I stedet blev hun overrasket med balloner, flag og lagkage.

Kollegaerne overrasker Sandra

Dette syn mødte Sandra Jensen, der blot troede, hun skulle hjælpe en kollega på kontoret. I stedet blev hun overrasket af kollegaerne og HK Østjylland.

Alle burde have en Sandra

I sin indstilling af Sandra Jensen skriver Regitze Friis Hviid Løgstrup:
- Sandra er verdens bedste menneske. Alle burde have en Sandra i sit liv. Jeg har aldrig haft en arbejdsdag med Sandra, hvor jeg ikke har grinet. Hendes grin smitter, og alle ved, når Sandra er på arbejde. Sandra er ikke kun til fis og ballade, men også megagod til at lytte og forstå, når man er trist. Sandra forsvarer altid en overfor chefer og andre kollegaer. Hun er god til at vende alt skidt til noget grineren.

- Hver gang jeg som receptionist skal hjælpe en tandlæge og ikke kan finde tingene, er hun der med det samme til at hjælpe, og det er ikke kun mig, hun hjælper. Det er også nyansatte og elever.

- Hun er max engageret i sit fag og vil gerne lære mere. Hun har fx taget ekstrajob som sensor for de nyudlærte. Hendes engagement inden for det sociale er helt til UG. Hun engagerer sig i andres liv og planlægger også fredagsbar, byture og brunch med kollegaerne.

- Sandra er den ansatte, der har mest ansvar på min arbejdsplads. Hun bestiller varer til hele klinikken, og hun hjælper med at ansætte nye og med arbejdsplanerne. Derudover tager hun ansvar for alle implantatkomponenterne. Jeg tænker tit, godt det ikke er mig.

Sandra er overrasket

Det var en overrasket Sandra Jensen (i midten), der skulle i gang med at skære kage ud til kollegaerne.

Gode kolleger har stor betydning

Det er sjette gang, at HK uddeler prisen Danmarks Bedste Kollega, hvor vinderen får et gavekort på op til 25.000 kroner til et arrangement på arbejdspladsen. Kåringen af Danmarks Bedste Kollega er et led i HK’s kampagne for et bedre arbejdsmiljø gennem god KollegaKarma.

- Vi tilbringer en ret stor del af vores vågne tid på arbejdet, og det at have gode kollegaer, er afgørende for vores trivsel, siger Søren Sørensen, formand for HK Privat Østjylland og fortsætter:

- Det glæder mig så meget at være med ude og overraske Sandra i dag. Det var fantastisk at se, hvordan der var så god stemning på arbejdspladsen. Alle var så glade på Sandras vegne og ønskede hende tillykke og held og lykke i finalen. Og uanset, om Sandra vinder eller ej, så er hun - og de 9 andre - vindere i min optik.

Sandra skærer kage ud

Sandra skærer kage til kollegaerne.

Show i København den 27. april

De 10 finalister fra hele landet kommer sammen med den kollega, der har indstillet dem, til awardshow i Tivoli Congress Center, hvor kåringen af Danmarks Bedste Kollega finder sted den 27. april 2023. Der er nedsat en særlig jury, som vurderer finalisterne. Juryen består af medlemmer fra Dansk Erhverv, Kommunernes Landsforening, Menneskebiblioteket, en HK-arbejdsmiljørepræsentant og HK.

Sandra og Regitze

Sanda Jensen (t.v.) er her med diplomet for at være finalist. Ved siden af hende står kollegaen, Regitze Friis Hviid Løgstrup, og formand for HK Privat Østjylland, Søren Sørensen.