Stormøde om de nye overenskomster


Mange hundrede tillidsrepræsentanter var samlet til stormødet om de nye overenskomster. HK Handel har talt med tre. Foto: HK Handel

 

Heidi Dyrholm, lagermedarbejder og tillidsrepræsentant i Brødrene Dahl

Hvad synes du om den nye overenskomst?

”Jeg synes, at aftalen er landet et rigtig godt sted. Jeg synes, at det er meget interessant, at man på butiksområdet tager et opgør med nultimerskontrakterne. På lagerområdet er der mange, der på papiret arbejder på få timer, men som i virkeligheden arbejder tæt på fuldtid. Så selvom aftalen ikke dækker lagerområdet, så ser jeg aftalen som en mulighed for, at den måske kan bredes ud til andre områder. Men jeg er også virkelig glad for, at vi nu får lidt mere udbetalt om måneden med den nye aftale.”

Hvad har du tænkt dig at stemme?

”Jeg synes helt klart, at vi har fået det bedste resultat, vi kunne tænke os. Så jeg kommer til at stemme ja, og det vil jeg også anbefale alle andre.”

Michelle Buch Samsing, butiksassistent og tillidsrepræsentant i Føtex


Hvad synes du om den nye overenskomst?


Jeg er virkelig glad for, at mindstelønnen og frivalgskontoen har fået et nøk opad. Os i butikkerne har arbejdet sindssygt hårdt under corona, så det er meget tilfredsstillende at se, at vi kan mærke en lønstigning. Jeg håber og tror på, at det også får en afsmittende effekt, når vi skal ind og forhandle løn selv.

Hvad har du tænkt dig at stemme?


”Vi har heldigvis rigtig meget foræret med den nye overenskomst. Foruden lønstigningen har vi også fået nogle bedre værktøjer til at forhandle løn, så jeg synes, at den nye overenskomst på butiksområdet dækker os ret godt ind på lønfronten. Derfor vil jeg også anbefale alle mine kolleger at stemme ja til den nye overenskomstaftale.”

Heidi Lee Andersen, butiksassistent og tillidsrepræsentant i Magasin


Hvad synes du om den nye overenskomst?

”Jeg synes, at der er en stærk overenskomst, som vi har fået forhandlet hjem. Den giver vores medlemmer et stærkt fundament at stå på, og det tror jeg er vigtigt i disse tider. Jeg er selv rigtig glad for, at vi får lidt mere på vores fritvalgskonto, og at vi kan se frem til at få 2 procent mere af vores løn udbetalt på grund af omlægningen af pensionen. Der er tale om en rimelig fin lønstigning, og det tror jeg får enorm stor betydning for alle dem, jeg repræsenterer i Magasin.”

Hvad har du tænkt dig at stemme?


”Jeg synes, at den nye overenskomst stiller os stærkere, så jeg kommer til at stemme ja.”