rita annette og ulla

OK24-mødeværterne, HK Stat-formand Rita Bundgaard, afdelingssektorformand Annette Godsvig Laursen og HK Stat-næstformand Ulla Moth-Lund Chistensen var klar fra morgenstunden til at forberede de fremmødte tillidsrepræsentanter på det forestående overenskomstforløb.

Hvad skal vi prøve at forbedre i den kommende overenskomst i 2024? 

Det var hovedspørgsmålet til HK-tillidsrepræsentanter på statslige arbejdspladser, der mandag den 17. april var inviteret til de første møder om OK24. HK Stat har nu skudt OK24 i gang og åbnet for indsamlingen af ønsker til den kommende overenskomstforhandling. Derfor var formand Rita Bundgaard og næstformand Ulla Moth-Lund Christensen taget først til Kolding og senere på dagen til Odense for at høre tillidsrepræsentanternes ønsker og visioner for forbedringer på statslige arbejdspladser og fortælle de omkring 60 fremmødte om processen frem til forhandlingerne. 

Rita Bundgaard åbnede rammen for de kommende forhandlinger, og Ulla Moth-Lund Christensen fortalte om processen.

Rita takkede de fremmødte tillidsfolk begge steder for deres engagement.

- Jeg har glædet mig meget til at komme i gang med OK24, så jeg har det næsten som økokøerne, der kommer på græs. Nu skal vi til at lave en ny overenskomst i staten, og vi har brug for jeres og jeres medlemmers input, sagde HK Stat-formanden.

Realløn og vikarer

Formand for HK Stat Sydjylland Annette Godsvig Laursen forventer, at jagten på inflationen kommer til at fylde meget i OK24. Men der er også andre vigtige temaer, understregede hun på mødet i Kolding.

- Medlemmerne har selvfølgelig stort fokus på løn, så vi kan få indhentet alt det, vi har tabt med inflationen. Men for mig er det også vigtigt, at vi sætter fokus på, at staten ansætter folk på de statslige overenskomster. Vi ser desværre en del arbejdspladser, hvor de bruger mange vikarer, som ansættes i længere perioder på private vikaroverenskomster.

- De bliver ansat på vidt forskellige vilkår, og de har ikke de samme rettigheder som deres statsansatte kolleger. Jeg synes, det er ærgerligt, at de statslige arbejdsgivere på den måde lader nogle medarbejdere stå uden for fællesskabet, når de lige så godt kunne ansætte dem på statens egne overenskomster, sagde den lokale HK Stat-formand.

odensemødet

Hvad vil medlemmerne gerne ændre i deres arbejdsliv? Hvad vil de gerne have med i den næste overenskomst? Med de første to møder i Kolding og Odense, skød HK Stat mandag gang i OK24 og indsamlingen af ønsker og krav til de statslige arbejdsgivere.

Opfordrer til medlemsmøder

Efter mødet i Kolding fortsatte OK-karavanen til Odense, hvor formand Britta Andersen og de faglige konsulenter fra HK Stat Midt tog i mod. I de kommende uger er der regionale møder for HK Stat-tillidsrepræsentanterne i resten af landet. HK Stat opfordrer tillidsrepræsentanterne og klubberne på de statslige arbejdspladser til at invitere deres medlemmer til møder om OK24. 

Indsamlingen af medlemmernes ønsker til den nye overenskomst slutter den 9. juni.

Læs mere på hk.dk/stat/ok24

 

Sådan forløber ok24

Indsamlingen af medlemmernes ønsker til den nye overenskomst i 2024 løber fra 17. april og slutter den 9. juni. Derefter prioriterer HK Stats sektorbestyrelse kravene og HK Stat koordinerer med de andre faglige organisationer på det statslige område inden vi formelt udveksler krav med Finansministeren i december. Stat, regioner og kommuner forhandler sideløbende. Forhandlingerne om en ny overenskomst for de cirka 850.000 offentlig ansatte ventes at løbe fra januar-marts med urafstemning om en ny OK24 blandt medlemmerne i april.

Læs mere på hk.dk/stat/ok24