Simon Tøgern

Simon Tøgern stopper som formand i HK Privat

Når Simon Tøgern klapper ad sin efterfølger på HK Privats kongres, som holdes den 17.-19. september i Aalborg Kongrescenter, sætter han punktum for en lang karriere i fagbevægelsen.

- En formandspost er lig med lange dage og mange arbejdstimer. Jeg er nået til et punkt, hvor jeg ikke ser mig selv som ham, der nødvendigvis altid skal ”sidde for bordenden”. Jeg vil fortsat gerne arbejde for HK Privat, men det behøver ikke at være som formand og frontfigur, siger Simon Tøgern.

Simon Tøgern lægger ikke skjul på, at udfordringer med helbredet også har spillet ind på beslutningen om at stoppe nu som formand. Det har krævet en ICD-enhed at få styr på hjerterytmen, et par ballonudvidelser har også været nødvendige, og senest har han været gennem et nu vel overstået forløb med kræft i prostata.

Flere medlemmer

Beslutningen om at stoppe blev meldt ud på et møde i HK Privats sektorbestyrelse den 27. april. På samme møde meddelte Kim Jung Olsen, faglig chef i HK Privat, at han ønsker at stille op som formand.

- Vi bliver nødt til at udvikle os som organisation, hvis vi ikke skal tabe indflydelse og tilbagegang i medlemmernes løn- og arbejdsvilkår, siger Kim Jung Olsen.

- Vi kan kun matche arbejdsgiverne ligeværdigt, hvis vi bliver flere medlemmer, flere tillidsvalgte og får overenskomstdækket flere virksomheder, så vi sammen kan anvende vores styrke og politiske indflydelse til løbende at forbedre vores medlemmers løn og ansættelsesvilkår. Det handler om lønarbejdet, herunder ligelønsarbejdet som skal op på et andet niveau, det handler om arbejdstid, uddannelse, arbejdsmiljø, grøn omstilling og ikke mindst organisering af endnu flere medlemmer til HK Privat, tilføjer han.

Den faglige chef er foreløbig den eneste kandidat til formandsposten. HK Privats næstformand Gitte Geertsen genopstiller til posten som næstformand

Hvem kan stille op til for- og næstformandsposterne?

Alle medlemmer af HK Privat kan stille op til posten som formand eller næstformand. Fristen for at melde sit kandidatur er umiddelbart før valget går i gang den 19. september.

 

Hvis man ønsker at stille op, skal man sende en mail til hkprivat@hk.dk eller kontakte Kirsten Arvesen i HK Privats sekretariat på 33 30 46 02.

 

Kandidater, der melder sig senest den 3. august, vil blive præsenteret i HK Privatbladet.